Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidiči u pelhřimovské nemocnice se musí připravit na dvouměsíční uzavírku jedné silnice

V areálu pelhřimovské nemocnice panuje už několik měsíců čilý stavební ruch. Výstavba nového pavilonu se ode dneška dotkne také řidičů, kteří budou chtít využít úsek silnice vedoucí souběžně s hlavní lůžkovou budovou nemocnice až po vchod k ortopedickým a chirurgickým ambulancím.

„Žádáme všechny, aby v době dočasného uzavření využívali k příjezdu do areálu, pokud tedy nejedou na PCR či antigenní test do odběrového stanu, primárně horní vjezd. Uzavírka je naplánována na dva měsíce. O případných změnách bude nemocnice včas informovat," uvedla Alexandra Knapová, mluvčí pelhřimovské nemocnice. 

Cílem výstavby nového pavilonu v areálu pelhřimovské nemocnice je vybudovat a sloučit tři oddělení - dětské, gynekologicko-porodnické a neurologické. 

Velkou výhodou nového pavilonu budou spojovací nadzemní krčky. Díky nim se do ostatních budov jako Pavilonu akutní medicíny, na oddělení dlouhodobě nemocných nebo do stravovacího provozu přejde takzvaně suchou nohou. To se týká i zjednodušení logistiky zásobování a rozvozu obědů, které nyní probíhá výhradně venkovním prostorem.

Práce na novém pavilonu pelhřimovské nemocnice by měly být hotové zhruba za rok s tím, že stavba moderní budovy bude stát 591 milionů korun bez DPH. Investorem stavby je Kraj Vysočina.

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Pelhřimov

Štítky nemocnice, omezení, doprava, stavba, pavilon, uzavírka, Pelhřimov, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči u pelhřimovské nemocnice se musí připravit na dvouměsíční uzavírku jedné silnice | Pelhřimovsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.