Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Telč chce udělat terénní trasy pro cyklisty. Finančně vypomoct by jim mohla dotace

Telč se chystá vytvořit areál s terénními trasami pro cyklisty, jimž se říká singltrek. V lokalitě Lipky by měly vzniknout tři tratě měřící v součtu skoro tři kilometry. Sloužit by měly místním i návštěvníkům města. Na projekt za 2,7 milionu korun požádalo město o krajskou dotaci. Radní kraje doporučili krajskému zastupitelstvu, aby žádost schválilo. Novinářům to řekl náměstek hejtmana Pavel Franěk (ANO).

Město Telč požádalo kraj o 1,6 milionu korun. Areál pro terénní cyklistiku chce udělat na svých pozemcích v lesoparku, kam vede nová cyklostezka. Město má v okolí i další záměry, včetně cyklostezky přes Vanov do Řásné. „Singltrek by měl být jedním ze zajímavých zastavení na trase, třeba pro rodiny s dětmi," řekl starosta Roman Fabeš. Pokud město dostane dotaci, mohlo by začít singltrek budovat zjara.

Podstatně větší areál pro rekreační bikery už na Vysočině je u novoměstské Vysočina Arény. Síť jednosměrných lesních tras singltreku klikatících se lesem Ochoza město dokončilo na podzim 2014. Podle údajů radnice tyto tratě měří dohromady kolem 30 kilometrů.

Vloni přidalo Nové Město na Moravě do této lokality další adrenalinový areál pro jezdce na kolech, takzvaný pumptrek. Sportoviště s uměle vytvořenými valy a zatáčkami vzniklo na pozemku o 2000 metrech čtverečních. Jak při jeho otevření letos v dubnu uvedli zástupci města, stavbu skoro za tři miliony korun dotoval kraj.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky turistika, cyklisté, trasa, Telč, dotace, Pavel Franěk, ANO 2011, Roman Fabeš, Kraj Vysočina, Vanov, cyklista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Telč chce udělat terénní trasy pro cyklisty. Finančně vypomoct by jim mohla dotace | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.