Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Jihlava chce do léta začít vybírat dodavatele audiovizuální techniky pro Horáckou arénu

Jihlava by chtěla před začátkem letošního léta začít vybírat v soutěži dodavatele audiovizuální techniky pro budovanou Horáckou multifunkční arénu (HMA). Stavba za 1,9 miliardy korun má být dokončená do podzimu 2025, zatím postupuje podle nastaveného harmonogramu. Jihlavští zastupitelé v úterý schválili závazek financování celkového vybavení arény do 200 milionů korun. Primátor Petr Ryška (ODS) řekl novinářům, že všechny požadavky jsou zatím asi za 180 milionů.

„Myslím, že ty částky, které tam jsou, jsou částky maximální, a samozřejmě záleží na nás, jakým způsobem k tomu ještě přistoupíme," řekl primátor Petr Ryška. Za nezbytně nutné považuje vybavení arény asi za 50 milionů korun. Zároveň uvedl, že hospodaření města je na tom nyní dobře a peníze bude mít příští rok i na jiné velké investice, například na stavbu centrálního dopravního terminálu a vodojemu Bukovno.

Dodávka může trvat až rok a čtvrt 

„Takže jsme řekli, že asi nejvýhodnější bude to vybavit pokud možno co nejlépe, aby vlastně ten provoz potom mohl těžit z toho, že opravdu jsme velice dobře vybavená aréna," uvedl Ryška. Dodání audiovizuální techniky podle něj může trvat i 15 měsíců, proto by ji bylo potřeba začít soutěžit ještě před létem. „Co se týče gastrododávek, na to je více času, to by se třeba soutěžilo až někdy na podzim," uvedl.

Vybavení Horácké multifunkční arény bude maximálně za dvě stě milionů. Zastupitelé částku schválili

Horácká multifunkční aréna má stát 1,9 miliardy a vedení města od samého začátku říká, že se jedná o cenu bez vybavení. To vyjde na dvě stě milionů, shodli se na úterním zasedání jihlavští zastupitelé.

Novou halu staví v Jihlavě od loňska firma GEMO v místě starého zimního stadionu, dokončit ji má do podzimu 2025. V aréně budou kromě sportovních i kulturní a společenské akce, zajišťovat bude například také ubytovací a gastronomické služby. Arénu bude provozovat firma stoprocentně vlastněná městem.

Na víceúčelovou arénu v krajské Jihlavě přispěje Kraj Vysočina půl miliardou korun a 300 milionů korun poskytne Národní sportovní agentura (NSA). Zbývající náklady uhradí Jihlava ze svých zdrojů a pomocí úvěrů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Horácká aréna

Štítky aréna, stavby, multifunkční, sporty, správa, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava chce do léta začít vybírat dodavatele audiovizuální techniky pro Horáckou arénu | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.