Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vyrazte na velikonoční putování po Jihlavě. Deset zastávek nabídne barevnou výzdobu i úkoly pro nejmenší

Ani v letošním roce nepřijdou lidé v Jihlavě o Velikonoční putování. To startuje v pátek 1. dubna, potrvá do 29. dubna. A ani tentokrát to nebude jen o příjemné velikonoční procházce. Opět se mohou aktivně zapojit ti nejmenší, kteří mohou během putování soutěžit.

Velikonoční putování, které se v Jihlavě koná opakovaně, zahrnuje deset zastávek. „Do putování se opět zapojili soukromníci, ale i různé instituce. Velikonoční výzdobu lze letos spatřit v centru města, oříškem pro soutěžící však určitě bude zejména stanoviště v místní části Pávov," prozradila na dotaz redakce Drbny Ivana Hamáčková z jihlavského odboru odbor školství, kultury a tělovýchovy.

Jednou ze zastávek bude také ta na ulici Leoše Janáčka, kde místní obyvatelé každoročně zdobí svůj „palouček", a to nejen na Velikonoce. Tematická výzdoba se tu objevuje i na podzim nebo na Vánoce. 

Deset výherců hlavních cen

Velikonoční putování je určeno hlavně pro nejmenší účastníky, kteří se mohou zapojit do soutěže. „I letos bude součástí putování soutěž. Kartičky si mohou účatníci vyzvedávat na Turistickém informačním centru na Masarykově náměstí, kam bude po vyplnění možné je opět také odevzdat a převzít drobnou odměnu za účast. Po skončení soutěže budeme opět losovat deset výherců hlavních cen," vysvětlil mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk. 

Mapa všech deseti stanovišť, která jsou součástí jihlavského Velikonočního putování, je ke zhlédnutí ZDE

Letošní putování přichází s jednou novinkou. „Úkoly nám letos krásně nakreslila kolegyně, která se věnuje umělecké tvorbě. Říká si Míša píše, a určitě soutěž z estetického hlediska pozvedla. Oproti Vánocům se lehce upravila trasa, nyní se dá putování spojit i s příjemným posezením v kavárně, kde je jedno ze stanovišť," zve všechny zájemce Ivana Hamáčková. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Milan Řezníček

Štítky putování, Velikonoce, procházka, úkoly, děti, rodina, radnice, Jihlava, soutěž, Leoš Janáček, Vánoce, Pávov, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyrazte na velikonoční putování po Jihlavě. Deset zastávek nabídne barevnou výzdobu i úkoly pro nejmenší | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.