Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Konec nákupům na jihlavské tržnici. Poslední zákazníci si nakoupí ve středu

Už jen posledních pár dní mají lidé v Jihlavě na to, aby si nakoupili na tržnici na Masarykově náměstí. Ve středu 3. listopadu zde proběhnou poslední nákupy, poté budou stánky zazimovány.

Tržnice na Masarykově náměstí, kterou každoročně provozují Služby města Jihlavy (SMJ), byla letos otevřena na základě skončení nouzového stavu a uvolňování opatření v souvislosti s covidovou pandemií 12. dubna. Letos byla prodejní místa na tržnici v omezeném počtu 10 pultů a mezi nimi musely být odstupy nejméně 2 metry.

S repirátorem a bez ochutnávek 

„Aktivně jsme museli také bránit tomu, aby se zákazníci zdržovali v kratších vzdálenostech než byly dva metry. Povinná byla ochrana horních cest dýchacích na obou stranách. Jak pracovník na prodejním místě, tak i zákazník. Dále jsme museli zajistit, aby pracovníci na prodejních místech nosili rukavice při kontaktu se zbožím a při přijímání plateb od zákazníků. Prodávané zboží bylo bez možnosti ochutnávky nebo konzumace potravin," mluví o bližších podrobnostech Martin Málek, mluvčí SMJ. 

Trhovci zde mohli prodávat zemědělské produkty, květiny, potraviny, řemeslné a rukodělné výrobky. Prodávaný sortiment se ale většinou týkal hospodářských přebytků. Jednalo se zejména o ovoce, zeleninu a sazenice. „Tento prodej převažoval zvláště v jarním období. V jarních měsících trhovci prodávali nejvíce květiny, sazenice salátu, paprik, rajčat, okurek a dalších produktů. Denní pronájem na tržnici byl stanoven na 220 korun. Zájem trhovců o prodejní místa vždy úzce souvisel s aktuálním počasím," dodává mluvčí Málek. 

Zázemí tržnice tvořil určený prostor, který nebyl oplocen a na noc ho nešlo zamykat. Na místě byla také mobilní umývárna pro prodávající. Dřevěný stánek, který stál u tržnice, měl k dispozici správce tržnice. Ten řídil prodej, vybíral poplatky a kontroloval oprávnění i podmínky prodeje. Tržnice byla vybavena kontrolní váhou na převážení koupeného zboží. Trhovci měli nad pulty altány, které pokrývaly vždy dva stoly naráz. Na tržnici se umísťoval kontejner na komunální odpad, papír, plasty a bio odpad.

„Ukončení provozu tržnice bude 3. listopadu až po Památce zesnulých. Trhovci tak budou mít ještě možnost nabízet a prodávat tematické zboží k tomuto svátku," doplňuje na závěr Martin Málek. 

Provozní doba tržnice

Tržnice na Masarykově náměstí bude otevřena v pátek 29. října od 7 do 17 hodin. Dále pak ještě v pondělí 1. listopadu, v úterý 2. listopadu a naposledy pak ve středu 3. listopadu ve stejný čas, tedy od 7 do 17 hodin. V sobotu a v neděli bude tržnice zavřená. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky tržnice, nákup, Masarykovo náměstí, provoz, zboží, sezona, Jihlava, SMJ, Martin Málek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec nákupům na jihlavské tržnici. Poslední zákazníci si nakoupí ve středu | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.