Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do garáží na jihlavském zimáčku se chystají malíři a obkladači. Začne se i s koupelnami

Kvůli plánované stavbě Horácké multifunkční arény se mění část parkoviště malého zimáčku na zázemí pro hokejisty. Hotová je hrubá část. A práce i nadále pokračují. V současnosti se pracuje na rozvodech kanalizace, vodovodu a elektřiny.

Připraveni už jsou malíři a obkladači. „V následujících čtrnácti dnech bychom chtěli začít kompletovat koupelny, kde se budou dělat izolace a sprchové vany," upřesnil náměstek primátorky pro úsek rozvoje města Petr Ryška. 

Dočasné kabiny 

V podzemí veřejného sportoviště pro lední sporty vznikají i kabiny pro hokejisty. „Pět jich je vyzděných a sloužit budou natrvalo. Dalších jedenáct je dočasných ze sádrokartonu. Po vystavění nové haly se zbourají a na jejich místě budou opět parkovací místa," vysvětlil Petr Ryška s tím, že původní parkoviště se kvůli stavebním úpravám zmenšilo o třetinu. 

Ačkoliv práce na malém zimáčku měly skončit v polovině října, kvůli nejasnostem v projektové dokumentaci se termín prodloužil o šest týdnů. Práce by tak měly být hotové 29. listopadu. „Poté bude zahájen zkušební provoz. Na běžné užívání zimáčku mít ale vliv nebude. Využít ho tak budou moci mládežnické kluby HC Dukla, oddíl krasobruslení nebo široká veřejnost," dodává Aneta Hrdličková z jihlavského oddělení vnějších vztahů. 

Demolice stávající arény v příštím roce

Přestože se demolice stávající CZ Loko arény přesunula na příští rok, příprava stavby Horácké multifunkční arény stále ve stejném tempu pokračuje. Současná oprava zimáčku vyjde na necelých 24 milionů korun bez DPH. 

Projekt Horácké arény získal územní rozhodnutí. Nyní se může vyjasnit financování stavby

Důležitý milník má za sebou projekt Horácké arény. Stavba, která vyroste na místě současné CZ LOKO arény, získala územní rozhodnutí. To je předpoklad k tomu, aby se mohlo dořešit financování celého projektu.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky zimáček, stadion, Horácká aréna, stavba, šatna, Jihlava, Petr Ryška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do garáží na jihlavském zimáčku se chystají malíři a obkladači. Začne se i s koupelnami | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.