Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihlavané zatím stromečky moc neodstrojují. 16. ledna proběhne jejich první svoz

Lidé v Jihlavě zatím ve většině případů mají stále ve svých domovech nazdobené vánoční stromečky. Služby města Jihlavy (SMJ) začaly hned po skončení vánočních svátků monitorovat situaci v ulicích města Jihlavy, ale u kontejnerů se objevovalo pouze malé množství použitých vánočních stromků.

„Předpokládáme, že je lidé začnou ve velkém odstrojovat a vyhazovat až po svátku Tří králů. Další vlna nejspíše proběhne o tomto víkendu a během příštího týdne. Proto v sobotu 16. ledna bude probíhat první mimořádný svoz stromků prostřednictvím jednoho až dvou popelářských vozů. Druhý mimořádný svoz bude naplánovaný podle množství odložených stromečků v ulicích, ale nejspíše proběhne opět až v sobotu 23. ledna,“ uvedl Martin Málek, mluvčí SMJ.

Svezený bioodpad SMJ uloží na kompostárnu v areálu skládky Henčov. Zde bude naskládán na hromadu a v jarních měsících naštěpkován. Poté poslouží jako základ do nového kompostu.

K tomu ale zároveň doplňuje, že podle množství stromečků mohou SMJ vyjet do ulic i průběžně během týdne a nakládat je ručně na kontejnerové vozidlo a odvážet na skládku.

Případné další svozy 

„Pokud by se stromečky objevovaly u kontejnerů ve větším měřítku i nadále, tak jsme připraveni se s městem Jihlava domluvit na dalších svozech. Prosíme občany, aby v uvedené termíny umístili ke kontejnerům na komunální či tříděný odpad vysloužilé stromečky, abychom jich dokázali naráz odvézt co nejvíce. Výrazně tak urychlí práci našim pracovníkům,“ žádá mluvčí Málek.

Tím, že nebudou stromečky rozházené po celém okolí, tak nebude docházet k vytváření černých skládek. Důležité také je, aby vánoční stromky neobsahovaly zbytky ozdob, háčků a jiných příměsí.

Ohodnoť článek

Štítky stromek, Vánoce, kontejner, SMJ, svoz, odvoz, Jihlava, vánoční stromek, Martin Málek, Tři králové, Henčov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavané zatím stromečky moc neodstrojují. 16. ledna proběhne jejich první svoz | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.