Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihlavské dobrovolnické centrum skončilo. Lidé nejvíc venčili psy a nakupovali jídlo a léky

Jihlava ke včerejšímu dni ukončila provoz dobrovolnického centra. Město s pomocí jihlavské Charity zprostředkovalo pomoc u téměř 50 požadavků.

Během druhé vlny koronavirové pandemie dobrovolníci nejčastěji venčili psy a nakupovali potřebným.

„Dobrovolnické centrum fungovalo při první vlně pandemie od 16. března do 15. května, při druhé vlně se otevřelo 29. září a ukončilo svůj provoz k poslednímu listopadu. Město tak za pomoci Oblastní charity Jihlava na podzim zprostředkovalo pomoc u bezmála 50 požadavků,“ upřesnila Aneta Hrdličková, mluvčí jihlavské radnice.

Kdo kvůli ukončení činnosti dobrovolnického centra ztratí možnost pomoci, může se samostatně zaregistrovat pod Oblastní charitu Jihlava, to na číslo 737 536 131 nebo
e-mail dobrovolnici@jihlava.charita.cz.

Jak dodala, zájemců o pomoc bylo nyní na podzim zaregistrovaných osm a dobrovolníků přes 30, nejčastěji se jednalo o venčení psů a nákupy jídla či léků.

Děkuje i primátorka Koubová 

„Na rozdíl od první vlny pandemie byla většina požadavků jednorázová, důvodem je nejspíše to, že si potřební na dobrovolníky ponechali kontakty z jara a domlouvali se s nimi pravidelně po vlastní ose, bez naší pomoci,“ doplnila Martina Doležalová, vedoucí turistického informačního centra, které se letos již po druhé stalo dobrovolnickým centrem.

„Jihlava velice děkuje všem dobrovolníkům za individuální pomoc, která je v takových dobách nejvíce potřebná. Doufám, že solidarita v lidech neusne, i když se situace zlepší, protože občas pomoc potřebuje každý a já věřím, že pokud někdo pomoc poskytuje, tak se mu v těžkých chvílích vše dobré vrátí,“ uvedla primátorka města Karolína Koubová.

Když teď nemůžu chodit do práce, tak ráda pomohu jiným, říká dobrovolnice z Jihlavy

Jihlavská radnice od poloviny března organizuje dobrovolníky, kteří pomáhají seniorům, případně lidem v karanténě kvůli nemoci covid-19. Nyní má skoro 200 dobrovolníků, kteří nakupují potraviny, nosí roušky, vyzvedávají léky v lékárně případně...

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky dobrovolníci, pomoc, činnost, centrum, Jihlava, koronavirus, pes, charita, pandemie, Karolína Koubová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavské dobrovolnické centrum skončilo. Lidé nejvíc venčili psy a nakupovali jídlo a léky | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.