Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Jihlava má další hotovou cyklostezku. Její součástí je nová lávka přes Jihlávku

Toto určitě potěší všechny milovníky cyklistiky. Krajská Jihlava má totiž další hotovou cyklostezku, řeč je o té s označením G02 a na níž se dá napojit třeba z cyklostezky v Tovární ulici pod City parkem.

Součástí cyklostezky G02 je hned za dopravním hřištěm nová šestnáctimetrová lávka přes řeku Jihlávku, kterou se lze dostat třeba až k zoologické zahradě.

Své zázemí zde najdou také osobní auta, protože součástí nové cyklostezky je i nové parkoviště u dopravního hřiště. Vybudování nové cyklostezky stálo šest milionů korun, značná část byla podpořena z dotačních fondů EU.

V tomto roce, konkrétně v polovině září, bylo otevřeno i dopravní hřiště, které dostalo po mnoha letech zbrusu nový kabát. Jeho součástí je moderní budova s učebnou, sklad kol a dílna pro jejich opravy. Vedle výuky dětí bude hřiště otevřené i pro veřejnost. Součástí areálu je i venkovní krytá terasa, na níž při pěkném počasí může probíhat výuka. Výuku bude zajišťovat jihlavský dům dětí a mládeže.

FOTO, VIDEO: Dneska se otevírá zrekonstruované dopravní hřiště, stavba za 25 milionů trvala rok

V Jihlavě dnes začalo sloužit nové dopravní hřiště, jehož součástí je moderní budova s učebnou, sklad kol a dílna pro jejich opravy. Vedle výuky dětí bude hřiště otevřené i pro veřejnost. V jeho sousedství stavbaři dokončují cyklostezku. Za...

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky cyklostezka, kolo, cyklista, G02, dopravní hřiště, Jihlava, Jihlávka, lávka, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Jihlava má další hotovou cyklostezku. Její součástí je nová lávka přes Jihlávku | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.