Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Třešť začne stavět cyklostezku na Salavice. Bude měřit šest kilometrů

Třešť na Jihlavsku chce letos na podzim začít stavět šestikilometrovou asfaltovou cestu pro cyklisty směrem na Salavice. Povede přes město a pak dál poblíž třešťského potoka a železniční tratě přes území obce Jezdovice. Radní města tento týden vybrali ze čtyř nabídek dodavatelskou firmu. Stavbu provede za 48,5 milionu korun včetně daně, řekl třešťský starosta Vladislav Hynk (KDU-ČSL).

Stezku by měla postavit firma Start Zelený z Brtnice ve spolupráci se silničářskou firmou, podle starosty nabídla nejnižší cenu. „Termín dokončení je na podzim 2022," uvedl Vladislav Hynk. Na stavbu má město slíbenou dotaci 40 milionů korun z programu IROP.

Projekt město připravuje několik let. „Je to hlavně z důvodu bezpečnosti," řekl Hynk. Cílem je, aby cyklisté nemuseli jezdit po frekventované krajské silnici, která vede přes Třešť mezi Jihlavou a Telčí. Starosta také předpokládá, že novou rovinatou cestu budou využívat třeba i in-line bruslaři. „Protože takovou dráhu v Třešti nemáme," řekl.

Čistě jako cyklostezka, po níž nebudou jezdit auta, budou sloužit více než tři kilometry nové cesty. Zbývající díl bude fungovat jako cyklotrasa, kde může být i motorová doprava. Podle starosty tam ale bude možný přejezd jen k sousedním hospodářským pozemkům.

Novou cestu budou dvě lávky převádět přes potok, další lávka vznikne u Váňovského rybníka. Stavbaři pro ni také mimo město, kde tomu nahrává konfigurace terénu, udělají podjezd pod silnicí.

Autoři | Foto www.greenway-jizera.cz

Štítky stavby, rekreace, cykloturistika, Třešť, Salavice, KDU-ČSL, okres Jihlava, Jezdovice, Brtnice, Jihlava, Telč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třešť začne stavět cyklostezku na Salavice. Bude měřit šest kilometrů | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.