Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Výtěžek z letošního Běhu pro Bárku přispěje na nové auto. Poběží se ale trochu jinak

Také v tomto roce se bude konat běh pro dobrou věc – Běh pro Bárku, jehož výtěžek podpoří hospicové služby. V předchozích dvou letech se konal veřejně, běželo se v krajské Jihlavě. Letos to ale bude jinak.

V minulých dvou letech se Běh pro Bárku – domácí hospic při Oblastní charitě Jihlava konal veřejně v Jihlavě. Zúčastnilo se dohromady téměř 300 běžců a vybralo se 92 tis. Kč na podporu této služby nevyléčitelně nemocným.

„Vzhledem k současné situaci, kdy se veřejné akce ruší nebo omezují, se tradiční Běh pro Bárku přesouvá do individuální "virtuální" podoby běhu. To nás však neodradí! Chceme si radost z pohybu a podpory Bárky - domácího hospice i tak naplno užít! Zájemci si mohou zaběhat kdykoli v termínu 20. 6. – 30. 6. 2020,“ uvedla za Oblastní charitu Jihlava Radka Běhalová.

Běhu se mohou zúčastnit jednotlivci i celé rodiny, sportovci i amatéři. Výtěžek celé akce je určen na podporu Bárky - domácího hospice. Peníze ze startovného půjdou na zakoupení auta pro Bárku, které je nezbytným prostředkem pro terénní práci zdravotních sester, pečovatelek a lékařů. Akce je součástí celorepublikové kampaně Běh pro hospice.

V uplynulých dvou ročnících se běhu zúčastnilo dohromady skoro 300 běžců a na podporu služby nevyléčitelně nemocných se vybralo 92 tisíc korun.

Bárka - domácí hospic Jihlava prostřednictvím zdravotní, sociální, psychologické a duchovní podpory umožňuje těžce a nevyléčitelně nemocným prožít poslední období svého života doma, v kruhu svých blízkých a podpořit jejich blízké v tomto náročném období. Více informací a registrace do běhu: www.behyprohospice.cz #BěžímProBárku

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky běh, Bárka, hospic, podpora, Charita, pomoc, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výtěžek z letošního Běhu pro Bárku přispěje na nové auto. Poběží se ale trochu jinak | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.