Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Řidiče v Jihlavě čeká omezení. Začíná oprava mostu přes Koželužský potok

V krajském městě právě začíná oprava mostu přes Koželužský potok. To částečně omezí řidiče. Kvůli dvouměsíčním stavebním pracím bude omezený provoz na křižovatce ulic Křižíkova a Tovární mezi City Parkem a dopravním hřištěm.

Předmětem této veřejné zakázky malého rozsahu je provedení nové izolace mostovky a rubu opěr, provedení nové vozovky na mostě, sanace mostních říms, pohledu nosné konstrukce a líce opěr a přespárování dlažby v korytě.

Jak upřesnil mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk, druhým stavebním objektem je realizace zvýšeného prahu, který bude navazovat na most. Součástí stavby je i zřízení zvýšeného zpomalovacího prahu na ulici Křižíkova. Jedná se o zřízení zpomalovacího prahu s nájezdovými klíny z kamenných kostek a plochou prahu z asfaltového souvrství.

„Most přes Koželužský potok, který se v těchto místech vlévá do řeky Jihlávky, se nyní nachází ve špatném technickém stavu. Opravou bude zajištěn bezpečný provoz,“ vysvětlil Jaroslav Vymazal, radní Jihlavy pro oblast dopravy. Podle jeho slov stavbu provádí společnost Skanska a.s., která stavbu dokončí za vysoutěženou cenu 1 119 582 korun.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky most, oprava, Koželužský potok, doprava, omezení, potok, Jihlava, City Park, Jaroslav Vymazal, Skanska, Jihlávka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiče v Jihlavě čeká omezení. Začíná oprava mostu přes Koželužský potok | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.