Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

PŘEHLED: V Jihlavě proběhne čištění komunikací. Vzhledem k situaci bude omezené

Od pondělí 30. března bude v krajské Jihlavě probíhat jarní blokové čistění komunikací. Vzhledem k epidemiologické situaci v souvislosti se šířením koronaviru bude probíhat v omezené míře.

„Protože nám však současná mimořádná situace v omezené míře umožňuje ruční čištění (škrabání a čištění chodníků a parkovišť), bude úklid prováděn v zúženém rozsahu. Po dohodě s odborem dopravy města Jihlavy bude každý týden vytipována lokalita, ve které proběhne čištění v rámci daných možností. Úklid se bude provádět strojně, ale nasadíme pracovníky i na ruční čištění,“ vysvětluje Martin Málek, mluvčí Služeb města Jihlavy (SMJ), které budou jarní úklid provádět.  S touto skutečností budou obyvatelé Jihlavy postupně seznamováni na webových stránkách města a SMJ.

Po ukončení čištění v těchto lokalitách, pokud to bude možné, budou pracovníci SMJ dále v blokovém čištění postupovat standardním způsobem. Obyvatelé budou v dané oblasti informováni pomocí přenosného dopravního značení, a to 8 dnů předem. „Takzvaným vyblokováním jednotlivých ulic a nakonec ručně dočistíme komunikace, na kterých tento úklid nemohl proběhnout spolu se strojním čištěním,“ doplňuje Málek.

Úklid některých vytipovaných samostatných chodníků v sídlištích a v pěších zónách začne v termínu před zahájením blokového čistění v závislosti na počasí. Rovněž tak některé komunikace budou čištěny v předstihu, a to zejména příměstské oblasti.

30. března se bude čistit v těchto lokalitách (v závislosti na počasí a pokud to situace dovolí): Znojemská, Kosmákova, Smetanova, Mrštíkova, Matky Boží, Minoritské náměstí, Věžní (část), Benešova, Palackého, U Brány, Židovská (chodník), Masarykovo náměstí (část), Hradební (chodník)

31. března: Úlehlova, Masarykovo náměstí (část), Palackého, Věžní (část), Husova, Křížová, Tolstého, Škrétova, Bezručova, Komenského, Dominikánská, Jana Masaryka, třída Legionářů (část), náměstí Svobody, Úlehlova, Křivá, U Kasáren, Slepá, Úzká, chodník pod VŠPJ, Divadelní, Tyršova, Jiráskova (část), příjezd k policejní škole, Dvořákova (chodníky)

1.dubna: Čajkovského, Farní, Hluboká, Joštova, U Mincovny, Březinovy sady, Jakubské náměstí, Lazebnická, Na Kopci, Březinova (část)

2. dubna: Březinova (část)

3. dubna: Březinova (část)

„Případné změny a další ulice se budou operativně doplňovat a měnit,“ dodává Martin Málek.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SMJ / Facebook

Štítky čištění, komunikace, jaro, SMJ, Jihlava, chodník, Martin Málek, úklid, Jan Masaryk, Masarykovo náměstí, Vysoká škola polytechnická Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PŘEHLED: V Jihlavě proběhne čištění komunikací. Vzhledem k situaci bude omezené | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.