Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Co se v Jihlavě daří? Podle studentů Vánoce, Vysočina fest a letní kino na náměstí

Skoro 100 žáků s pedagogickým dozorem se na začátku března zúčastnilo dalšího ročníku Fóra mladých. Společně se sešli s vedoucími odborů jihlavského magistrátu a dalšími úředníky zodpovědnými za důležité projekty. Žáci debatovali nad různými tématy, z nichž vzešly věci, co se v Jihlavě povedly, stejně jako to, na čem se ještě musí zapracovat.

„Žáci diskutovali o vybraném tématu a snažili se pojmenovat nejen klady, ale především nedostatky či skutečnosti, které vnímají jako nedostatečné, nebezpečné, nevyhovující a požadují jejich změnu. Každý stůl po debatě, která trvala 45 minut, prezentoval výsledky své práce," uvedla primátorka Karolína Koubová, která setkání se studenty zahájila.

U šesti pracovních stolů se diskutovalo nad tématy: Životní prostředí a zdravý životní styl, Sportovní činnosti a sportovní zařízení v Jihlavě, Volný čas a kulturní vyžití, Doprava, Já ve škole a Jak se cítím v Jihlavě.

V rámci práce u stolů navíc žáci sestavovali pořadí top akcí, které se ve městě konají. Na prvním místě se po hlasování všech přítomných umístila Jihlava k Vánocům, dále například Vysočina Fest, Letní kino na náměstí nebo další školní sportovní akce.

„Žáci upozorňovali také na nedostatky v Jihlavě. Po souhrnném hlasování rozhodli, že nejhorší jsou partičky, které by je mohli ohrozit krádeží, nepříjemné prostory, kde se večer cítí nejistě, chybějící letní kino, veřejné WC nebo nedostatečné informování o akcích,“ doplnil další poznatky Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky Fórum mladých, debata, akce, student, Jihlava, letní kino, Vánoce, Kraj Vysočina, Karolína Koubová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Co se v Jihlavě daří? Podle studentů Vánoce, Vysočina fest a letní kino na náměstí | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.