Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na trať mezi Ledčí a Vlastějovicemi se v noci kvůli bouřce sesunul svah

Na železniční trať mezi Ledčí nad Sázavou a Vlastějovicemi se po nedělní bouřce v noci na dnešek sesunul svah. Jednokolejná trať na trase takzvaného Posázavského pacifiku je v místě sesuvu mimo provoz. Pracovníci Správy železniční dopravní cesty podle mluvčího Pavla Tesaře během dopoledne zjistí rozsah sesuvu a začnou pracovat na jeho odstranění. Podle informací na webu Českých drah jsou cestující mezi stanicemi přepravováni autobusy.

Krajští hasiči zasahovali v noci na dnešek na více místech v Ledči nad Sázavou a okolí. V Ledči nad Sázavou odstraňovali v neděli po 21:00 stromy spadlé na silnici. Kvůli vyvráceným stromům zasahovali během noci i v blízké vsi Bojiště. V obci Hradec čerpali vodu ze sklepa a v Pavlově čistili komunikaci.

Jinde v kraji měli hasiči výjezdů méně. Na Pelhřimovsku čerpali v neděli večer na dvou místech vodu ze sklepů. Na Třebíčsku likvidovali na ránem v Budkově požár stromu způsobený úderem blesku. Stav rodinného domu zasaženého bleskem kontrolovali tři hodiny po půlnoci v Nové Vsi u Nového Města na Moravě na Žďársku. Přímé škody u této události nevyčíslili.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky bouřka, hasiči, zásah, svah, Ledeč nad Sázavou, České dráhy, Správa železniční dopravní cesty, Pavel Tesař, Posázavský pacifik, strom, Hradec, Pavlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na trať mezi Ledčí a Vlastějovicemi se v noci kvůli bouřce sesunul svah | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.