Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Havlíčkův Brod ubytuje po bouřce dvě rodiny ze zasažených domů, jeden z nich posuzoval statik

Dvě rodiny z Havlíčkova Brodu, kterým bouřka poškodila byt či dům, využijí nabídku města na náhradní ubytování v městském bytě. Jedna z nich je z domu, který potřeboval posouzení statika, řekl starosta Havlíčkova Brodu Jan Tecl (ODS). Bouřka podle něho ve městě významně zasáhla asi deset domů.

„Myslím si, že se nepotvrdilo to, že by statik nařídil zbourání domu, naopak to vypadá, že ten dům půjde zachránit," řekl Jan Tecl.

Všechny poškozené domy ve městě jsou podle něho díky hasičům zajištěné proti zatékání nebo se jejich zajištění dokončuje. Platí to také pro střechu domova seniorů v Reynkově ulici.

Radnice začala navštěvovat nejpostiženější domácnosti a zjišťovat, jakou pomoc budou potřebovat. Připravení k pomoci jsou podle starosty také pracovníci městských technických služeb. Těm bouřka poničila střechu v jejich areálu. Na obecním majetku je škoda vedle domova seniorů také na střeše jednoho z bytových domů.

160 výjezdů na Havlíčkobrodsku 

Celé Havlíčkobrodsko zasáhly bouřky nejsilněji z Vysočiny. Hasiči tam kvůli nim od čtvrtečního podvečera evidují asi 160 výjezdů, vyplývá z informací na jejich webu.

Domy byly zasažené i v Chotěboři na Havlíčkobrodsku. Na jeden spadla lípa, druhý přišel o střechu. Několik stromů včetně vánočního smrku spadlo i na náměstí T. G. Masaryka, řekl místostarosta Chotěboře David Šafránek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PhotoMIX-Company

Štítky správa, počasí, bouřka, dům stavby, Havlíčkův Brod, dům, Jan Tecl, ODS, střecha, okres Havlíčkův Brod, Tomáš Garrigue Masaryk, David Šafránek, Chotěboř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jana Součková

No a i když jak jim, tak jejich sousedům poničila vichřice dům značně (poškozená střecha v obou případech, dále prasklina po celé zadní straně domu, vydrolený roh, na zahradě stromy popadané na plot, který je v důsledku toho také zničený), ani jednu domácnost nikdo nenavštívil. A to přitom oba domy stojí v pruhu, kterým se ta vichřice prohnala.

Neděle, 11. července 2021, 21:20Odpovědět

Jana Součková

Tak to je tedy zajímavé, mým přátelům ta vichřice nadzvedla střechu, poškodila roh domu, no a když prosili hasiče, jestli by jim nepomohli tu střechu zaplachtovat, aby jim nezatékalo do domu, tak byli odmítnuti. Jestli ona ta pomoc zas nebude jen pro někoho.

Neděle, 11. července 2021, 21:06Odpovědět

Havlíčkův Brod ubytuje po bouřce dvě rodiny ze zasažených domů, jeden z nich posuzoval statik | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.