Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Kynice na Havlíčkobrodsku je úplně uzavřená. Důvodem jsou čtyři nakažení koronavirem

Obec Kynice na Havlíčkobrodsku je kvůli koronaviru uzavřená. Hygienici o tom rozhodli k dnešní 11:00, vyplývá z informací na webu Krajské hygienické stanice Kraje Vysočina. Ráno byli v obci čtyři nakažení. Lidé nesmějí opustit území obce. Na příjezdových cestách jsou policejní hlídky, řekla mluvčí policie Dana Čírtková.

„Musíme na příjezdových trasách zamezit přístupu do obce tak, aby byla vyhláška naplněna," řekla Dana Čírtková. Na silnici 130 budou platit objízdné trasy, které stanoví dopravní úřad. „V současné době máme na místě několik policejních hlídek na několika stanovištích, uvidíme, jak budou lidé ukáznění, věříme, že to pochopí, protože je to opatření k jejich ochraně," řekla Čírtková. Neuposlechnutí výzvy je přestupek proti veřejnému pořádku. Policisté mají ochranné pomůcky, rukavice, respirátory i brýle. Lidé, kteří v obci nemají trvalý pobyt, ji mohou opustit.

Z opatření o uzavření obce existují výjimky. Lidé mohou do práce, pro potraviny, drogerii, léky, krmiva pro zvířata, za lékařskou a veterinární péčí. Nařízení bude trvat do odvolání, minimálně však 14 dnů. V obci s asi 90 lidmi není lékař, škola ani obchod. Krizový štáb tvoří starostka a místostarosta. Právě jednají, řekla starostka Jaroslava Smetanová.

Kraj Vysočina hlásí čtyři nové případy pacientů, kteří měli pozitivní test na koronavirus. Celkem jich tak je již šest. Méně – aktuálně tři případy – už má jen Liberecký kraj. Nejvíce lidí s koronavirem hlásí Praha - celkem 109.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky koronavirus, Kynice, karanténa, okres Havlíčkův Brod, Krajská hygienická stanice, Kraj Vysočina, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kynice na Havlíčkobrodsku je úplně uzavřená. Důvodem jsou čtyři nakažení koronavirem | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.