Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Zhoršenou vodu má rybník Kachlička. Obsahuje sinice a chlorofyl

Na Vysočině má zhoršenou kvalitu vody rybník Kachlička na Havlíčkobrodsku. Od první kontroly hygieniků v minulém týdnu se v něm voda nezlepšila. Obsahuje sinice a ve větší míře i chlorofyl. Po koupání v tomto rybníku by se lidé měli osprchovat, uvedla dnes krajská hygienická správa na svém webu. Zbývající vodní plochy v kraji hygienici v tomto týdnu nekontrolovali.

Před týdnem prověřila krajská hygienická stanice 15 rybníků a přehrad využívaných k rekreaci. Kromě Kachličky byla horší voda jen v rybníku Ředkovec, který ale byl zakalený po deštích.

Čistou vodu před týdnem měly Břevnická nádrž u Chotěboře, rybník Malý Pařezitý u Řídelova na Jihlavsku i koupací biotop v Třešti. Rybník Velký Pařezitý je vypuštěný kvůli opravě hráze.

V pořádku je voda v dalešické přehradě, v zatopeném lomu u Horní Cerekve i v přehradách Sedlice a Trnávka na Pelhřimovsku. Čistou vodu mělo také všech šest sledovaných vodních ploch na Žďársku, tedy rybníky Domanínský, Medlov, Velké Dářko a Sykovec, nádrž Pilská i koupaliště v Novém Městě na Moravě.

Autoři | Foto Krajská hygienická stanice Jihlava

Štítky koupání, sezona, léto, voda, hygiena, rybník, Kraj Vysočina, přehrada, okres Havlíčkův Brod, Kachlička, Krajská hygienická stanice, Chotěboř, okres Jihlava, Řídelov, Třešť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Zhoršenou vodu má rybník Kachlička. Obsahuje sinice a chlorofyl | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.