Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Města na Vysočině opravují letní koupaliště. První by návštěvníky mohla přivítat do měsíce

Letní koupaliště na Vysočině se připravují na novou sezonu. Když bude pěkně, první se otevřou na přelomu května a června. V jihlavském akvaparku Vodní ráj opravují dělníci obklady a na třebíčském venkovním koupališti Polanka bazén se skokanskou věží. Letní koupaliště v Lukách nad Jihlavou bude mít do začátku nové sezony systém umožňující překrytí bazénu fólií, aby nechladla voda.

Otevření venkovní části Vodního ráje v krajské Jihlavě je naplánované na 1. června. Podnik Služby města Jihlavy připravuje od začátku dubna areál na novou sezonu. „Největší škody po zimě jsou opadané a popraskané obklady v bazénových vanách," uvedl mluvčí firmy Martin Málek. Nutné opravy budou za půl milionu korun. Dalších asi 3,9 milionu korun bude podle mluvčího stát nerezové brouzdaliště se skluzavkami pro děti, které bude letošní největší novinkou jihlavského akvaparku. Podle loňských údajů podniku využilo minulé léto venkovní bazény a atrakce Vodního ráje 53 700 lidí.

Oprava skokanského bazénu na třebíčském koupališti Polanka bude stát 6,5 milionu korun. „Dále město už třetí etapou pokračuje v rekonstrukci dřevěné budovy říčních lázní na Polance," uvedla mluvčí radnice Irini Martakidisová. Dodala, že koupaliště bude otevřené v polovině června, za předpokladu, že bude hezké počasí. Vloni přišlo 24 tisíc návštěvníků.

První červnový den plánuje otevřít koupaliště městys Luka nad Jihlavou. Při celkové rekonstrukci letního areálu ukončené před třemi lety dostal starý plavecký bazén vnitřek z nerezu. Teď tam pracovníci instalují systém umožňující jeho zakrytí fólií, aby voda přes noc nechladla. „Je to z důvodu úspory tepla, protože ho vytápíme tepelnými čerpadly," řekla místostarostka Lada Salátová (za SNK ED). Investice přibližně za milion korun by se podle ní měla vrátit během několika let. Na koupaliště během loňského suchého a teplého léta přišlo 45 tisíc lidí.

V Přibyslavi na Havlíčkobrodsku bude koupaliště zpřístupněné poprvé 25. května, a to při příležitosti třetího ročníku půlmaratonu Přibyslavský běh. Podle starosty Martina Kamaráda (ODS) se vloni časný termín otevření koupaliště vyplatil. „Červen byl nádherný a měla možnost tam chodit i škola," uvedl staosta Martin Kamarád. Město letos pořídí nový stroj na čistění bazénu, zaplatí za něj kolem 150 tisíc korun. 

Autoři | Foto www.lukanadjihlavou.cz

Štítky koupaliště, léto, oprava, sezona, bazén, Kraj Vysočina, Luka nad Jihlavou, Jihlava, Martin Málek, ODS, SNK Evropští demokraté, Polanka nad Odrou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Města na Vysočině opravují letní koupaliště. První by návštěvníky mohla přivítat do měsíce | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.