Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Města a obce na Vysočině plánují ohňostroje. V Jihlavě tento rok i se svařákem na zahřátí

Oslavy konce starého a začátku nového roku každé město i obec na Vysočině připravují po svém. Někde vypukne ohňostroj na Silvestra o půlnoci, jinde na Nový rok v podvečer, na dalších místech zase uvítají rok 2018 přípitkem nebo jiným kulturním programem. Inspirujte se naším přehledem a vyrazte slavit.

Tradiční silvestrovské oslavy na náměstí s kulturním programem a půlnočním ohňostrojem mají 31. prosince v Bystřici nad Pernštejnem, Jemnici nebo v Hrotovicích na Třebíčsku a nebe se barvami rozzáří i třicet minut po silvestrovské půlnoci nad náměstím v Chotěboři na Havlíčkobrodsku. Zbylá větší i menší města přesunula oslavy na první lednový den roku 2018 a kvůli dětem, které si nechtějí nechat ohňostroj ujít, pořádají programy s ohňostroji vpodvečer.

Bystřici nad Pernštejnem plánují tradičně Silvestra na Masarykově náměstí. Program s půlnočním přípitkem a hostem – Jitkou Bendovou – v tamějším amfiteátru odstartuje v 23.00 a skončí hodinu a půl po půlnoci. To v areálu zámku v Jemnici se budou s rokem 2017 loučit od 19.00 a ohňostrojem oslavy vyvrcholí. Nový rok přivítají přípitkem a ohňostrojem také v Hrotovicích. Před zámkem se sejdou přesně o půlnoci, aby přípitkem a rozzářenou oblohou přivítali rok 2018.

Další města a obce na Vysočině budou příchod nového roku vítat až s prvním lednovým dnem. Ve Žďáře na náměstí Republiky se sejdou v 17.30, ve stejný čas plánují společné setkání také v Jihlavě, na Masarykově náměstí, kde se příchozí lidé budou moci zahřát svařákem a užít si dílo ohňostrůjce a rodáka z krajského města Leo Válka.

Novoroční ohňostroj připravují také v Telči, na náměstí Zachariáše z Hradce začne program s vystoupením dechového kvintetu Jaroslava Čajky v 16.30. Ve stejný čas oživí novoroční oslavy také Karlovo náměstí v Třebíči, vystoupí mimo jiné DJ Rudys. V 16:45 odpálí ohňostroj ze střechy obchodního domu na náměstí Trčků z Lípy ve Světlé nad Sázavou a přesně v 17.00 začnou slavit také v Počátkách na Palackého náměstí, v Třešti na náměstí T. G. Masaryka, kde zároveň zahájí Tříkrálovou sbírku, a novoroční ohňostroj chystají ve stejném čase také v Jaroměřicích nad Rokytnou na náměstí Míru. Obloze plné barevných obrazců bude na náměstí ve Velkém Meziříčí předcházet vystoupení pěveckého sboru Gymnázia Velké Meziříčí, program tady začne také v 17.00. A v Polné, na Husově náměstí, se tradičně od 17.00 uskuteční novoroční setkání před radnicí při skleničce vína a malém kulturním programu.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky ohňostroj, přehled, silvestr, nový rok, Kraj Vysočina, přípitek, Jihlava, slavnost, Bystřice nad Pernštejnem, Jemnice, Hrotovice, Tomáš Garrigue Masaryk, okres Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Města a obce na Vysočině plánují ohňostroje. V Jihlavě tento rok i se svařákem na zahřátí | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.