Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Situace v Havlíčkově Brodě je pod kontrolou, v Ronově nad Sázavou bylo auto pod vodou

Vysočina nadále bojuje s vodním živlem. Dramatická situace je zejména na toku řeky Sázavy. V Havlíčkově Brodě, Světlé nad Sázavou, Žďáru nad Sázavou i dalších obcích podél toku situaci monitorují.

V Havlíčkově Brodě v sobotu 14. září brzy ráno zasedala městská povodňová komise. „V ranních hodinách dosáhla hladina řeky Sázavy v Pohledštích Dvořácích I. stupně povodňové aktivity – bdělost, stejně tak v oblasti Chlístova a na profilu Šlapanky v Mírovce,“ uvedla mluvčí radnice Zuzana Melounová s tím, že aktuální předpověď počasí je příznivější než včera večer. 

Ve městě přesto pokračují preventivní opatřebí proti povodním. „Městská policie vyslala hlídky na ohrožená místa, probíhá monitoring v terénu i analýza předpovědních modelů,“ popsala mluvčí. Pracovníci města i hasiči budou celý den pokračovat v pytlování písku.

Hasiči postavili protipovodňovou ochranu  Střední průmyslové školy stavební akademika Stanislav Bechyně v Havlíčkodě Brodě a zvažují výstavbu pytlových bariér nebo napouštění stěn v dalších ohrožených lokalitách.

O dramatické situaci však informovala mluvčí hasičů Petra Musilová ve čtvrt na jedenáct dopoledne. „V Ronově nad Sázavou zasahují dvě jednotky hasičů u vyproštění vozidla z vodního toku. Ve voze se nikdo nenachází,“ sdělila. Hasiči přitom zasahují mimo jiné u desítek dalších událostí. Odstraňují popadané stromy, čerpají vodu, kontrolují vodní toky. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se souhlasem Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina

Štítky povodně, riziko, Havlíčkův Brod, hasiči, Ronov nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Situace v Havlíčkově Brodě je pod kontrolou, v Ronově nad Sázavou bylo auto pod vodou | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.