Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

PŘEHLED: O sociální dávky je možné odteď žádat i na dvacítce Českých pošt na Vysočině

Dvacítka poboček České pošty na Vysočině od 1. července nabízí lidem možnost žádat na nich o sociální dávky. Fungují jako takzvané chytré podatelny pro ty, kteří mají poštu blíž než úřad práce nebo nezvládnou sami podat žádost elektronicky. Většina poboček, které ČTK oslovila, ale na svoje první zájemce o novou službu teprve čeká. Týká se to pošt v okresních i menších městech. Další chytré podatelny na poštách fungují také v Libereckém a Ústeckém kraji. Pilotně ji Česká pošta zavedla v červnu na hlavní poště v Liberci.

Služba České pošty nenahrazuje činnost úřadů práce. „Samotné vyřízení dávek, tedy jejich přijetí, kontrola, schválení a vyplacení, i nadále zůstane plně v kompetenci Úřadu práce, stejně jako možnost podat si žádost osobně na jeho kontaktních pracovištích. Občanům bude k vyřízení podání s asistencí na České poště stačit pouze jejich občanský průkaz a nezbytné dokumenty,“ uvedl už dřív generální ředitel Úřadu práce ČR Daniel Krištof. Kontaktních pracovišť úřadu práce je na Vysočině 13.

Přehled pošt v Kraji Vysočina, kde je od 1. července 2024 možné žádat o sociální dávky

Jihlava (Masarykovo náměstí 4321/8), Třebíč (Smila Osovského 2/1), Pelhřimov (Svatovítské náměstí 126), Havlíčkův Brod (Svatovojtěšská 58), Žďár nad Sázavou (Nádražní 494/23), Světlá nad Sázavou (náměstí Trčků z Lípy 1045), Jaroměřice nad Rokytnou (nám. Míru 25), Moravské Budějovice (1. máje 322), Velké Meziříčí (Poštovní 1422/1), Humpolec (Havlíčkovo náměstí 839), Pacov (Žižkova 1100), Chotěboř (náměstí T. G. Masaryka 56), Telč (Staňkova 294), Polná (Varhánkova 1241), Velká Bíteš (Masarykovo náměstí 81), Bystřice nad Pernštejnem (Masarykovo náměstí 105), Ledeč nad Sázavou (Nádražní 461), Nové Město na Moravě (Masarykova 1492), Náměšť nad Oslavou (Masarykovo nám. 62), Jemnice (Palackého 771)

Zdroj: Úřad práce 

Před spuštěním služby prošli pracovníci pošty školením. Novou službu si mohli vyzkoušet i pod vedením pracovníků úřadů práce. V jihlavské pobočce se školení uskutečnilo minulý týden. Službu zatím ani v krajském městě nikdo nevyužil. Česká pošta ji poskytuje na pracovišti na Masarykově náměstí. Na jejím vyvolávacím systému ji zájemci najdou pod kolonkou ostatní služby.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky pošta, sociální, práce, Česká pošta, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PŘEHLED: O sociální dávky je možné odteď žádat i na dvacítce Českých pošt na Vysočině | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.