Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Státní památky na Vysočině budou přístupné i na Velikonoční pondělí. Prohlídky zpříjemní květiny a kraslice

Památky na Vysočině ve správě Národního památkového ústavu (NPÚ) se veřejnosti otevřou 28. března, kdy začínají velikonoční prázdniny. Otevřeno bude i na Velikonoční pondělí. Následně až do konce dubna budou zámky v Náměšti nad Oslavou a Jaroměřicích nad Rokytnou a hrad Lipnice otevřené jen o víkendech. Rozšířenou otvírací dobu bude mít zámek v Telči, který jako jediná státní památka v kraji zvýší s novou sezonou vstupné, za NPÚ sdělila Markéta Slabová.

Zámek v Telči 

„Zámek Telč bude vedle celoročních prohlídkových okruhů nabízet i renesanční sály a zámecké podzemí. Otevřeno bude od úterý do neděle od 10:00, poslední prohlídka začne v 15:00," řekla Markéta Slabová. Za hlavní prohlídkovou trasu s renesančními sály zaplatí lidé v základním vstupném 240 korun, o 20 korun víc než minulou sezonu. „Systém slev zůstává zachovaný, kdy senioři, mládež od 18 do 24 let a držitelé průkazu ZTP a ZTP/P mají dvacetiprocentní slevu, děti od šesti do 17 let sedmdesátiprocentní slevu ze základního vstupného. V Telči tak za prohlídku renesančních sálů zaplatí 190 a 70 korun. Děti do šesti let mají vstup zdarma," uvedla Slabová.

Květinová výzdoba a kraslice 

Prohlídky o Velikonocích mají návštěvníkům jaroměřického a telčského zámku zpříjemnit květinové výzdoby, někde doplněné i o zdobené kraslice a perníčky.

Loňská návštěvnická sezona státních památek na Vysočině byla dobrá. Turistů, kteří si je přišli prohlédnout, bylo přes 122 tisíc, asi o čtvrtinu víc než v roce 2022.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto vysocina.eu

Štítky památky, Velikonoce, turismus, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

selena olds

Hi i love sex my contact here vipdeit.com/sex20.html
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

..

.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Pondělí, 11. března 2024, 00:36Odpovědět

Státní památky na Vysočině budou přístupné i na Velikonoční pondělí. Prohlídky zpříjemní květiny a kraslice | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.