Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na Vysočině zavřely sjezdovky Harusův a Fajtův kopec. Jede už jen Šacberk

Na Vysočině je poslední otevřená lyžařská sjezdovka na Šacberku u Jihlavy. Provozovatel Pavel Havlíček řekl, že tam vlek bude jezdit nejméně do neděle. Minulý týden se v tomto kraji dalo lyžovat ještě také na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí a na novoměstském Harusově kopci. Tyto dva skiareály jsou ode dneška zavřené, protože na lyžování není dobré počasí. Jejich správci to uvedli na webu. Běžkaři mohou pořád na tratě s umělým sněhem ve Vysočina Areně a v Jihlavě.

Sjezdovka na Šacberku pokračuje v celodenním provozu. „Na Vysočinu a na dané počasí je v dobrém stavu," řekl Pavel Havlíček. Poslední zima podle něj nebude dobrá ani pro tento skiareál, přestože bude na Vysočině v provozu nejdéle. Uvedl, že ekonomicky to bude jedna z nejhorších sezon za víc než deset let. Náklady na výrobu sněhu byly vyšší kvůli oblevám, počasí poznamenalo rovněž návštěvnost.

Kam na běžky? 

V Novém Městě na Moravě mohou lyžaři do čtvrtka využívat ve vyhrazených časech sportovní tratě Vysočina Areny. Od pátku do neděle budou vyhrazené pro závody Českého poháru v biatlonu. V Jihlavě se dá zatím ještě lyžovat na okruhu měřícím přibližně 600 metrů v rekreačním areálu Český mlýn. Vzhledem k předpovědi počasí s pokračujícími denními teplotami i nad deset stupňů Celsia se tam ale dá očekávat zhoršování podmínek.

Na Vysočině začalo tuto zimu sněžit ve druhé polovině listopadu, první vleky se na kopcích rozjely začátkem prosince. Před Vánocemi část sjezdovek přerušila provoz kvůli oblevě. Doplnit zásoby technického sněhu provozovatelům umožnily mrazy v lednu, ve druhé polovině minulého měsíce se dalo lyžovat na 12 svazích. Kvůli dalšímu oteplení pak začaly skiareály znovu postupně přerušovat provoz. Dostatek přírodního sněhu pro běžkaře byl v kraji tuto zimu jen na začátku prosince.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Šacberk

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině zavřely sjezdovky Harusův a Fajtův kopec. Jede už jen Šacberk | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.