Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na Vysočině zůstala přes oteplení v provozu větší část sjezdovek

Na Vysočině je přes denní teploty nad nulou v provozu většina lyžařských sjezdovek. Na Žďársku se lyžuje na Harusově a Fajtově kopci, v Novém Jimramově a ve Svratce. Na Jihlavsku jsou otevřené areály Šacberk, Čeřínek a Luka nad Jihlavou, jezdí vlek na Křemešníku u Pelhřimova. V jihlavském Českém mlýně mají běžkaři 700 metrů dlouhý okruh s technickým sněhem. Tratě novoměstské Vysočina Areny jsou pro veřejnost uzavřené kvůli přípravám na biatlonové mistrovství světa.

Sjezdovka na novoměstském Harusově kopci bude v provozu bez omezení i v době světového šampionátu, který Vysočina Arena hostí od 7. do 18. února. Pro návštěvníky sjezdovky bude rezervované parkování pod svahem. Přijíždět tam ale budou jinou trasou, přes Radňovice a Jiříkovice. Cesta bude značená.

Skiareály v kraji využívají k lyžařským kurzům školy, jezdí také na Fajtův kopec u Velkého Meziříčí. Svah pokrývá přes půl metru technického sněhu. „Budeme pokračovat dál," řekl Jiří Pálka z lyžařského klubu.

Sněhu je dost, i kvalita je zatím velmi dobrá. Nebudeme nic omezovat," řekl Pavel Havlíček k dalšímu provozu sjezdovky Šacberk u Jihlavy.

Kde se nelyžuje? 

Kvůli počasí se v neděli zastavil vlek na Kadlečáku ve Světlé nad Sázavou. Nelyžuje se ani ve Vysoké u Havlíčkova Brodu. „Vzhledem k nepřízni počasí jsme nuceni areál uzavřít. Zbytky sněhu nestačí na přehrnutí odtátých míst, a nejsme tak schopni zajistit bezpečnou lyžovačku," stojí na webu spolku Lyžař HB. Mimo provoz jsou také vleky v Mrákotíně na Jihlavsku a v Křešíně na Pelhřimovsku.

Přírodní sníh pro běžkaře na Vysočině není. Jihlavskou trať s technickým sněhem se členové spolku Lyžařské Jihlavsko na víkend znovu upravili.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky lyžování, sport, sjezdovka, počasí, rekreace, hory, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině zůstala přes oteplení v provozu větší část sjezdovek | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.