Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na Vysočině se o víkendu lyžuje na deseti kopcích. Běžkaři v Jihlavě můžou zajít na Český mlýn

Na Vysočině se přes oteplení v tomto týdnu bude o víkendu zřejmě lyžovat na deseti kopcích. Provozovatelé těchto sjezdovek většinou řekli, že zatím mají dost technického sněhu, v dalších dnech čekají návrat nočních mrazů. Lyžovat se nebude v menších skiareálech v Mrákotíně na Jihlavsku a asi ani v Křešíně na Pelhřimovsku.

Uměle zasněžená trať pro běžkaře je v Jihlavě, tratě novoměstské Vysočina Areny jsou od pondělí uzavřené kvůli přípravám na únorové mistrovství světa v biatlonu. „Již v pondělí 29. ledna totiž do areálu začnou najíždět televizní štáby, firmy instalující reklamy a další dodavatelé mezinárodní biatlonové unie," stojí na webu Vysočina Areny.

U Jihlavy jezdí lyžařské vleky na Šacberku a na Čeřínku. Od včerejšího rána obnovila provoz sjezdovka v Lukách nad Jihlavou, která musela na dva dny zastavit čtyřsedačkovou lanovku kvůli větru. Uvedla to Magda Vaňková za provozovatele skiareálů v Lukách a na Křemešníku. Na Křemešníku se lyžuje bez omezení.

Na Čeřínku leží půl metru až metr technického sněhu. „Sníh není úplně suchý, ale protože ho máme dostatečnou vrstvu, tak to vždycky do rána přimrzne. Kopec je krásný, hladký," řekl Vladimír Cháb ze sjezdovky.

Přerušení kvůli počasí 

Na Žďársku se lyžuje na novoměstském Harusově kopci, Fajtově kopci u Velkého Meziříčí a v Novém Jimramově. Fungovat by měl také vlek ve Svratce.

Na Havlíčkobrodsku je otevřená sjezdovka Kadlečák u Světlé nad Sázavou. Sjezdovka ve Vysoké u Havlíčkova Brodu přerušila v týdnu provoz kvůli počasí, provoz se tam obnovil v pátek v 15 hodin. Provozovatelé to uvedli na webu.

Běžkaři v Jihlavě 

Běžkaři mohou využít asi 700 metrů dlouhou trať v jihlavském Českém mlýně. Uvedl to web Lyžařské Jihlavsko.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Radovan Šubín

Štítky lyžování, víkend, skiareál, počasí, rekreace, hory, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině se o víkendu lyžuje na deseti kopcích. Běžkaři v Jihlavě můžou zajít na Český mlýn | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.