Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Sedm zpráv z Vysočiny: Kraj žije biatlonem, opravuje, staví a očekává přijímací zkoušky

PR článek

Na začátku nového roku bude Vysočina hostit letošní největší sportovní akci – mistrovství světa v biatlonu.

„Arena v Novém Městě na Moravě pojme denně téměř 30 tisíc diváků. Pro tento sportovní svátek bylo třeba připravovat dlouhé měsíce odpovídající zázemí. Vyrostla další divácká tribuna s vnitřním zázemím nejen pro sportovce, biatlonový areál má nové osvětlení střelnice a stihlo se zmodernizovat i zázemí pro média. V Novém Městě na Moravě stojí biatlonový areál světových parametrů, který je považován za jeden z nejlepších a nejmodernějších v Evropě. Kraj Vysočina na jeho rozvoj v loňském roce poskytl dotaci ve výši 80 miliónů korun. Pokud se na některý ze závodů do Nového Města na Moravě od 7. do 18. února chystáte, užijete si jedinečnou sportovní atmosféru, pro sportovce není nic krásnějšího, než burcující tribuny,“ říká hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek a v dalších odstavcích shrnuje, co Vysočinu začátkem roku čeká.

Další rozvoj nemocnic

V havlíčkobrodské nemocnici začaly v lednu práce na rekonstrukci pavilonu infekce a ředitelství. Práce za téměř 300 miliónů korun, které zaplatí Kraj Vysočina, budou trvat necelé dva roky. Projekt počítá kromě přístavby s kompletní rekonstrukcí původního objektu, po dokončení se do něj vrátí infekční oddělení, do oddělené části pak i ředitelství nemocnice, připraveno bude i zřízení pokojů s příslušenstvím pro ubytování externích lékařů. Součástí prací je i rekonstrukce energocentra. Aktuálně jsou infekční oddělení i ambulance přestěhovány do budovy č. 12, kde je oddělení klinické a radiační onkologie.

Nová záchranka v Telči

Pro záchranáře v Telči staví Kraj Vysočina nové výjezdové stanovistě. Na Batelovské ulici v sousedství Alzhaimer centra vyroste zhruba do roka. Záchranáři se sem v příštím roce přestěhují a uvolní tak prostory na městské poliklinice. Nový objekt za 21 miliónů korun staví Kraj Vysočina bez dotací. Nové prostory vzniknou v následujících letech také v Humpolci, Velkém Meziříčí, v plánu je i výstavba vlastního objektu v Pacově.

Parkovací domy

Podle časového harmonogramu probíhají práce na parkovacím domě, který Kraj Vysočina staví u Nemocnice Třebíč. Příští rok zde najde místo pro zaparkování více než 200 aut, ale i motocyklů a stání budou připravena i pro cyklisty. Stavbu za 128 miliónů korun (bez DPH) platí Kraj Vysočina, budoucím provozovatelem parkovacího domu bude krajská Nemocnice Třebíč. Další parkovací domy se připravují u nemocnic v Havlíčkově Brodě a v Jihlavě.

Kam na střední školu?

Až do 20. února mají žáci 9. ročníků možnost podat si přihlášky ke studiu na středních školách. V letošním roce se podstatně změnil systém podání přihlášek. Vedle tradičního fyzického odeslání vyplněných tří přihlášek ke studiu, avšak s tím, že uvedené pořadí oborů a škol bude pro uchazeče závazné, je možné se stejnou podmínkou podat přihlášku elektronicky s ověřenou identitou přes Digitální přihlašovací systém DiPSy, další možností je podání výpisu vytištěného z online systému. Více informací o oborové nabídce středních škol na Vysočině je k dispozici na www.studujnavysocine.cz.

Moderní domovy mládeže

Studovat na středních školách na Vysočině znamená mít možnost využívat i moderní ubytování. Zrekonstruovaný domov mládeže jsme předali středoškolákům ze střední školy řemesel a služeb a také gymnázia v Moravských Budějovicích, velké investice do komfortního ubytování nyní probíhají i Jihlavě-Heleníně a také v Třebíči.

Vysočina v pohybu

Kraj Vysočina nabídne veřejnosti již po třetí týden sportu zdarma. Od 8. do 14. dubna 2024 bude moci veřejnost využít volné kapacity vnitřních sportovišť ve svém okolí. Kraj Vysočina stejně jako v minulých letech provozovatelům sportovišť, která se do aktivit přihlásí, přispěje na provoz a pomůže jim s propagací jejich sportovních aktivit. Registrace partnerů/provozovatelů sportovišť, kteří mají chuť se do akce zapojit, je možná až do konce února 2024 na stránkách vysocinavpohybu.cz. Na této stránce budou postupně zveřejňovány všechny důležité informace.

Jarní úklid Vysočiny

Opět po roce je tu Čistá Vysočina. Tradiční dobrovolnická aktivita, do které se zapojuje veřejnost, školy, spolky, firmy i obce, pomáhá našemu regionu s jarním úklidem. Registrace dobrovolníků s možností rezervace konkrétních úseků k úklidu je do 28. 2. 2024 pod odkazem: https://www.kr-vysocina.cz/cistavysocina. Sebrané odpadky na takto nahlášených úsecích silnic II. a III. třídy mimo obce odveze a jejich likvidaci zajistí spolupracující Krajská správa a údržba silnic Vysočiny. Ze silnic I. třídy potom ŘSD ČR. U ostatních úseků si musí odvoz a uložení zajistit sbírající po domluvě s vlastníkem pozemku. Vysočinu si společně uklidíme od 8. do 21. dubna 2024.

Více informací naleznete na webu kraje Vysočina.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky kraj, zprávy, plány, hejtman, 2024, Vítězslav Schrek, Kraj Vysočina

Sedm zpráv z Vysočiny: Kraj žije biatlonem, opravuje, staví a očekává přijímací zkoušky | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.