Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: V kraji bude o víkendu otevřených nejméně šest sjezdovek s umělým sněhem

Na Vysočině se bude o víkendu lyžovat nejméně na šesti svazích, které pokrývá dostatek technického sněhu. Novou sezonu v pátek zahájí novoměstská sjezdovka Harusův kopec, lyžovat se bude také na Fajtově kopci, Křemešníku, v Lukách nad Jihlavou, na Šacberku a na Čeřínku. Podle údajů na webu by měl začít jezdit také vlek v Novém Jimramově. Kvůli oblevě přerušily provoz menší skiareály v kraji, které jsou závislé na přírodním sněhu. Stopy pro běžkaře tály i na Žďársku.

„Fryšavský 'ledovec' zůstává sjízdný už jedině na horších lyžích," informoval dnes web Lyžařské Novoměstsko. Od neděle bude pro lyžaře upravená uměle zasněžovaná trať ve Vysočina Aréně, bude to základní kolo ze stadionu přes Plačkovec měřící necelé dva kilometry. Pro veřejnost bude tato trať přístupná v neděli od 12:00 do 17:00.

V posledních dnech kvůli oteplení přestaly jezdit některé vleky, například na Kadlečáku u Světlé nad Sázavou, v Antonce u Kamenice nad Lipou a ve Vysoké u Havlíčkova Brodu.

Celodenní provoz 

Větší skiareály, které využily mrazy k výrobě sněhových zásob, zahájily novou lyžařskou sezonu koncem minulého týdne. Ve všední dny teď jsou otevřené většinou od 15:00, ale na víkend plánují celodenní provoz. Na Křemešníku se v týdnu nelyžovalo, vlek tam znovu pojede od pátečního odpoledne.

Sjezdovka Šacberk u Jihlavy funguje bez omezení i ve všedních dnech. „Sněhu tam je na svahu přes půl metru, v provozu je také dětský vlek a lyžařská škola," řekl provozovatel Pavel Havlíček.

Na Harusově kopci se bude lyžovat od pátečních 15:00. „Pak už pojedeme pořád," řekl správce Karel Klapač. Technického sněhu je na sjezdovce dostatek, podmínky pro lyžování jsou podle něj dobré. Noční teploty by podle meteorologů mohly do konce týdne klesat i pod nulu, v nejvyšších částech kraje by mohlo sněžit.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Šacberk

Štítky lyžování, počasí, rekreace, hory, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: V kraji bude o víkendu otevřených nejméně šest sjezdovek s umělým sněhem | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.