Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na Vysočině platí dál zákaz koupání v rybníku Kachlička. Rekreantům tam hrozí poškození zdraví

Na Vysočině platí dál zákaz koupání v osmihektarovém rybníku Kachlička na Havlíčkobrodsku. Jeho voda obsahuje hodně sinic a neodpovídá hygienickým požadavkům, rekreantům tam hrozí poškození zdraví. Vyplývá to z aktuálních údajů na webu krajské hygienické stanice. Zbývající přírodní koupaliště v kraji budou hygienici kontrolovat znovu v příštím týdnu.

Rybník Kachlička je v chatové oblasti asi kilometr od obce Skála. Hygienici u něj prodloužili zákaz koupání vydaný v minulém týdnu. Voda se v tomto rybníku rychle kazila i v minulých letech. Vloni tam bylo koupání zakázané také přibližně od poloviny července.

Krajská hygienická stanice sleduje na Vysočině v letní sezoně kvalitu vody v 19 rekreačních rybnících a nádržích. V minulém týdnu z nich mělo 13 vodu vhodnou ke koupání a dalších pět jen mírně sníženou kvalitu vody.

Čistou vodu měly Břevnická nádrž u Chotěboře, na Jihlavsku rybníky Velký Pařezitý, Malý Pařezitý a přírodní biotop v Třešti, na Pelhřimovsku zatopený lom v Horní Cerekvi a přehrada Sedlice. Na Třebíčsku byly vhodné ke koupání přehrada Dalešice, biotop v Jemnici a koupaliště v Rouchovanech, na Žďársku Sykovec, Pilská nádrž, Velké Dářko a biotop v Šiklově Mlýně.

Jen mírně sníženou kvalitu vody měly minulý týden rybníky Ředkovec, Domanínský, novoměstské Koupaliště a Medlov, a také přehrada Trnávka.

Ohodnoť článek

Štítky koupání, rekreace, zdraví, koupaliště, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině platí dál zákaz koupání v rybníku Kachlička. Rekreantům tam hrozí poškození zdraví | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.