Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policie na Vysočině hledá nové posily. Stačí maturita a fyzická a psychická zdatnost

V průběhu letošního roku na Vysočině do služebního poměru nastoupilo celkem 69 nových policistů. V tomto roce policisté nastupovali na pořádkovou, dopravní a cizineckou policii. Nové policisty i policistky bude ředitelství přijímat i v nadcházejícím roce.

Krajské ředitelství policie Kraje Vysočina stále nabízí mladým lidem, kteří mají minimálně středoškolské vzdělání ukončené maturitní zkouškou, jsou fyzicky i psychicky zdatní a odvážní, možnost stát se příslušníkem Policie České republiky.

Na Krajském ředitelství policie Kraje Vysočina je k 1. listopadu letošního roku ve služebním poměru 1 294 policistů a policistek. Z tohoto počtu je celkem 147 žen – policistek. Věkový průměr u policistů činí necelých 39 let.

„V současné době přijímáme do služebního poměru nové policisty a policistky, kteří mohou být služebně zařazeni v rámci služby pořádkové, dopravní nebo cizinecké policie. Nově přijatí policisté budou působit v rámci útvarů krajského ředitelství, a to na pohotovostním a eskortním oddělení, dálničním oddělení ve Velkém Beranově a na obvodních odděleních nebo dopravních inspektorátech v našem kraji. Aktuálně budeme nově přijatými policisty doplňovat početní stavy průřezem celým Krajem Vysočina,“ specifikuje Dana Čírtková, krajská policejní mluvčí.

Kritéria pro uchazeče

Uchazečům o práci policisty musí být minimálně 18 let, měli by mít trvalé bydliště v Kraji Vysočina. Uchazeč nesmí být členem politické strany nebo politického hnutí a nemůže vykonávat živnostenskou nebo jinou výdělečnou činnost. Každý zájemce musí být bezúhonný a musí mít minimálně středoškolské vzdělání zakončené maturitní zkouškou. Nezbytná je i fyzická zdatnost a psychická odolnost.

„V našich řadách uvítáme uchazeče, kteří budou vnímat práci policisty jako své budoucí celoživotní poslání. Policistou by se měl stát takový člověk, který chce ve svém životě zastávat a ctít zákon, přistupovat individuálně a spravedlivě ke každému občanovi a soustavně prohlubovat své znalosti a odbornou kvalifikaci. Hledáme nové kolegy a kolegyně, kteří by se chtěli podílet na zlepšování bezpečnostní situace a veřejného pořádku v našem kraji, dohlíželi by na bezpečnost na silnicích a bojovali by společně s námi proti kriminalitě,“ dodává Čírtková.

 Co policie zájemcům nabízí?

Stabilní finanční ohodnocení, příspěvky na dovolenou, šest týdnů řádné dovolené, odchodné, výslužné a řadu dalších výhod.

Přijímací řízení obvykle trvá dva měsíce a v jeho průběhu uchazeč absolvuje psychologické vyšetření, prověrku tělesné zdatnosti a také zdravotní prohlídku.

„Při přijetí do služebního poměru je příslušník ustanoven na služební místo, pro které je stanovena služební hodnost vrchní referent se zařazením na příslušný základní útvar. První rok služby se všichni noví policisté řádně připravují pro výkon svého budoucího povolání ve středních policejních školách a absolvují řízenou praxi na mateřských odděleních. V případě uchazečů, kteří mají kompletní právnické vzdělání a úspěšně absolvují přijímací řízení, je možnost realizace tzv. bočního vstupu přímo na službu kriminální policie a vyšetřování,“ říká mluvčí Čírtková.

Pro bližší informace se zájemci mohou podívat na webové stránky policie nebo se obrátit přímo na personalistky krajského ředitelství:

Lenka Kvášová
Tel.: 974 261 407, mobil: 725 661 028
E-mail: krpj.nabor@pcr.cz, lenka.kvasova@pcr.cz

Lucie Koumarová
Tel: 974 261 406, mobil: 727 914 663
E-mail: lucie.koumarova@pcr.cz

Foto Dominik Svoboda

Štítky Kraj Vysočina, policie, maturita, Cizinecká policie, Policie České republiky, Velký Beranov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie na Vysočině hledá nové posily. Stačí maturita a fyzická a psychická zdatnost | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.