Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Na silnicích Vysočiny jsou popadané stromy, D1 stojí v obou směrech. Přes kraj prošla sněhová bouře

, aktualizováno 1. února 2023, 23:23

Dnes k nám opět dorazilo pravé zimní počasí, nové intenzivní sněžení doprovázené silným nárazovým větrem momentálně komplikuje cestování na Vysočině. Hlavně na dálnici D1, kde provoz na více místech stojí. Důvodem jsou uvízlé kamiony.

Podle informací od policie jsou z celého kraje hlášeny popadané stromy. „K tomu Vysočinou prochází sněhová bouře a máme hlášené i nesjízdné vozovky," informovala krátce po 21:30 Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Na několika místech kraje se objevila také krátká zimní bouřka doprovázená silným větrem, hromem a blesky. Podle informací od meteorologů může za velmi krátkou dobu nasněžit až třícentimetrová vrstva nového sněhu. Krátká zimní bouřka byla hlášena třeba z Vystrčenovic u Telče, Polné, Brtnice, Dolní Cerekve, Kostelce u Jihlavy, Luk nad Jihlavou, Třeště, Jihlavy, Třebíče či Havlíčkova Brodu.

„Bouřku jsem nestihl natočit." 

 „Když se zablesklo a zahřmělo, tak jsem si říkal, že snad špatně vidím a špatně slyším. Bouřku v zimě jsem ještě nezažil. Bylo to takové až strašidelné. Mrzí mě, že jsem to nestihl natočit, aby mi v práci zítra věřili," řekl Drbně Tomáš Pospíšil z Havlíčkova Brodu. 

Dálnice D1 stojí 

Dopravní problémy jsou i na dálnici D1 ve směru na Prahu, kde na 76. kilometru a také na 99. kilometru po hustém sněžení uvízly kamiony, na obou místech se tvoří kolony. „Na 100. kilometru ve směru na Prahu stojí nákladní souprava přes jízdní pruhy. Správce komunikace provádí v daných kilometrech ošetření vozovky," informovala krátce po 22:30 mluvčí policistů Michaela Lébrová s tím, že objízdná trasa vzhledem k povětrnostním podmínkám a stavu silnic nižších tříd nebyla stanovena. „Dále je aktuálně uzavřená i silnice I/19 mezi Pelhřimovem a Čížkovem," dodala Lébrová. 

Před 23:30 se na dálnici zastavil provoz i ve směru na Brno, konkrétně na 90. kilometru. „Tady jsou důvodem sypači, kteří najíždí ke zmiňované soupravě na 100. kilometru v protisměru," vysvětluje mluvčí Lébrová. 

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lenka Dvořáková | Zdroj Policie ČR, ČHMÚ, Facebook, Twitter, ŘSD

Štítky počasí, doprava, sníh, bouře, sjízdnost, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na silnicích Vysočiny jsou popadané stromy, D1 stojí v obou směrech. Přes kraj prošla sněhová bouře | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.