Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Kam o víkendu na lyže? V kraji by mohlo fungovat pět sjezdovek, jsou i tratě pro běžkaře

Část sjezdovek na Vysočině v tomto týdnu kvůli teplému počasí a nízké návštěvnosti zkrátila nebo přerušila provoz, někde by se mělo znovu lyžovat o víkendu. Bez omezení jezdí vleky na Šacberku a Fajtově kopci, odpoledne na Čeřínku. Ode dneška bude znovu otevřený skiareál v Novém Jimramově, přístupný by mohl být také svah na Harusově kopci. Vyplývá to z informací, které provozovatelé středisek sdělili ČTK nebo zveřejnili na webu.

Běžkaři mohou využívat uměle zasněžené tratě v jihlavském Českém mlýně a ve vyhrazených časech ve Vysočina Areně v Novém Městě na Moravě. Jihlavský okruh měří půl kilometru. „Fungujeme stále. Teploty nám samozřejmě přidělávají hodně vrásky, bojíme se, jak dlouho ten sníh vydrží. Na druhou stranu, snažili jsme se udělat hodně (sněhu) do zásoby," řekl Martin Kratochvíl ze spolku Lyžařské Jihlavsko.

Sjezdovka na novoměstském Harusově kopci ve čtvrtek 5. ledna přerušila provoz, protože tam byl po nočním dešti svah podmočený. „Doufáme, že v pátek otevřeme," řekl ve čtvrtek správce Karel Klapač. Podle aktuálních informací na facebookových stránkách skiareálu se dnes nakonec opravdu jezdí, a to od 9 do 20 hodin. 

V Novém Jimramově na Žďársku nejezdí vlek od pondělí. Znovu bude vje ode dneška, lyžovat se tam bude i přes víkend.

Sjezdovka na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí má pořád celodenní provoz. „Máme tu školní kurzy," řekl Jiří Pálka ze skiareálu. Vlek tam bude jezdit také koncem týdne.

Sjezdovky na Jihlavsku 

Na Jihlavsku nabízí celodenní lyžování jen sjezdovka Šacberk. „Sněhu máme plus minus půl metru, zatím lyžujeme bez omezení," uvedl provozovatel Pavel Havlíček.

Na Čeřínku u Jihlavy bude v pátek otevřeno od 15:00 do 20:00, v sobotu a v neděli celý den. Podle Vladimíra Chába ze skiareálu tam ale možná pojede jen jeden vlek dlouhý 400 metrů.

Do odvolání jsou zavřené sjezdovky v Lukách nad Jihlavou a na Křemešníku u Pelhřimova. Správci to uvedli na webu.

Závody jsou zrušeny 

Umělý ledopád na skále ve Víru na Žďársku odtál, tím odpadají republikové závody v rychlolezení v ledu plánované na sobotu. „Snad se zima vrátí a Vírský cepín pro rok 2023 dostane ještě příležitost," uvedli organizátoři na facebooku.

Ohodnoť článek

Štítky lyžování, sjezdovka, počasí, rekreace, hory, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na lyže? V kraji by mohlo fungovat pět sjezdovek, jsou i tratě pro běžkaře | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.