Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

O dotace na kotle pro nejchudší zažádalo na Vysočině 839 domácností

O dotace určené na výměnu zdroje tepla v nízkopříjmových domácnostech zažádalo na Vysočině 839 domácností. Krajský úřad už dřív uvedl, že připravených 119 milionů korun by mohlo vystačit nejméně pro 666 žadatelů. Příjem žádostí skončil ve středu, nyní úřad žádosti vyhodnocuje. Podle náměstkyně hejtmana Hany Hajnové (Piráti) bude možná kraj žádat o peníze navíc.

„V případě, že budou všechny žádosti splňovat podmínky programu, požádá kraj o dodatečné finanční prostředky ministerstvo životního prostředí tak, aby mohly být podpořeny všechny předložené žádosti o dotaci splňující pravidla programu,“ řekla Hana Hajnová.

Nedostatky zjištěné kontrolou budou moci žadatelé opravit. Žádosti bude krajská rada schvalovat nejpozději do konce roku.

Dotace jsou určené na výměnu starých kotlů s ručním přikládáním, které nesplňují minimálně třetí emisní třídu. Příjemcem mohou být majitelé rodinných domů a bytů nebo majitelé trvale obývaných rekreačních staveb. Podmínkou je, že roční čistý příjem všech členů domácnosti v roce 2020 nebyl v průměru vyšší než 170 900 korun. V některých případech povinnost prokazovat příjmy neplatí, týká se to například domácnosti, ve které žijí jen starobní důchodci případně invalidé třetího stupně.

Nejvíc peněz mohou žadatelé dostat na výměnu kotle za tepelné čerpadlo, kdy je maximální možná dotace 180 tisíc korun. Dotaci je možné použít i na úhradu nákladů na pořízení kondenzačního plynového kotle, pokud ale byl nainstalovaný nebo závazně objednaný do konce letošního dubna.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto vytapeni.tzb-info.cz

Štítky dotace, kotel, ovzduší, teplo, správa, Vysočina, Kraj Vysočina, Hana Hajnová, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O dotace na kotle pro nejchudší zažádalo na Vysočině 839 domácností | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.