Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Při nehodách na Vysočině letos do konce dubna zemřelo deset lidí. Oproti loňsku přibylo i těžce zraněných

Při dopravních nehodách na Vysočině letos do konce dubna zemřelo deset lidí, o pět více než za stejnou dobu loni, zdvojnásobil se i počet těžce zraněných. Přibylo také lidí s lehkým zraněním. Počet nehod, kterými se policie v kraji zabývala, vzrostl oproti loňsku o 151 na 1443. V tiskové zprávě to dnes za krajskou policii uvedla Michaela Lébrová.

Těžká zranění podle ní letos utrpělo 22 lidí, s lehkým zraněním z nehod vyvázlo 296 lidí, o 29 více než od ledna do dubna 2021. Škoda, kterou letos nehody způsobily, byla takřka 87,5 milionu korun.

Na silnici I/38 u Skuhrova na Havlíčkobrodsku došlo dnes navečer k tragické dopravní nehodě. Střet osobního auta a jízdního kola nepřežil cyklista.

„Příčiny dopravních nehod jsou na silnicích našeho kraje dlouhodobě neměnné. Na příčinách dopravních nehod se v největší míře podílely nesprávný způsob jízdy (556 nehod), nepřizpůsobení rychlosti (184 nehod) a nedání přednosti v jízdě (82 nehod). Z celkového počtu 1443 dopravních nehod šlo v 592 případech o střet vozidla se zvěří, což představuje 41 procent z celkového počtu dopravních nehod v tomto roce," uvedla Michaela Lébrová.

U obchodního domu Alej v Havlíčkově Brodě došlo dnes před 14. hodinou k tragické nehodě, při níž zemřel chodec. Osudným se mu stal střet s nákladním vozidlem.

Mezi lidmi, kteří při nehodách na Vysočině letos zemřeli, jsou dva chodci. Nehod s účastí chodců bylo letos 36. Sedm chodců utrpělo těžké zranění a 25 chodců bylo při nehodách zraněno lehce. Pouze dva chodci vyvázli z nehody bez zranění. V 11 případech byl chodec viníkem dopravní nehody, uvedla Lébrová. Při nehodách na Vysočině také zemřel jeden cyklista a jeden motocyklista.

Tragická nehoda motorkáře: Ve velké rychlosti nevybral zatáčku, zraněním na místě podlehl

Dneska odpoledne došlo u Želiva na Pelhřimovsku k tragické nehodě motorkáře. Ten nezvládl průjezd zatáčkou, sjel se srázu a utrpěl těžká zranění, kterým na místě podlehl. Silnice II/129, na které se havárie stala, je průjezdná kyvadlově.

Motorkář zemřel 28. dubna na Pelhřimovsku, nezvládl řízení v zatáčce a sjel ze srázu. Cyklista zemřel 13. dubna na Havlíčkobrodsku, když ho srazilo osobní auto.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZZS Kraje Vysočina

Štítky statistika, čtvrtletí, nehoda, úmrtí, Vysočina, havárie, Kraj Vysočina, dopravní nehoda, úraz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při nehodách na Vysočině letos do konce dubna zemřelo deset lidí. Oproti loňsku přibylo i těžce zraněných | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.