Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Na Vysočině byly po vichru tisíce domácností bez proudu. Energetici už většinu poruch odstranili

Energetikům se na Vysočině podařilo odstranit většinu poruch způsobených v neděli silným větrem případně popadanými stromy. Po ránu také vyjely vlaky na trati mezi Jihlavou a Brnem, na které byl v úseku mezi Okříškami a Střelicemi od neděle provoz zcela zastavený. Vyplývá to z vyjádření mluvčích energetických společností a z informací na webu Českých drah.

„Na Vysočině jsou v tuto chvíli tři poruchy na vedení vysokého napětí, ale bez energie jsou již pouze dvě domácnosti," řekla mluvčí skupiny ČEZ pro východní Čechy Šárka Lapáčková Beránková.

Společnost eg.d, která je dodavatelem pro většinu Vysočiny, eviduje podle svého mluvčího Romana Šperňáka poslední jednotlivé případy domácností, kde ještě nebyly dodávky obnoveny, na Žďársku v lokalitě Chlébské. „Už jsme prakticky skoro všechno obnovili včera," uvedl Roman Šperňák, mluvčí energetické společnosti eg.d ze skupiny E.ON.

Bez dodávek elektřiny bylo v neděli na Vysočině několik tisíc domácností. Technici postupně dodávky obnovovali, večer se počet domácností bez proudu snížil na několik stovek.

Na Vysočině, přesně jak předpovídali meteorologové, řádí od včerejšího podvečera silný vítr. Ten zaměstnává hlavně hasiče, ti mají na svém kontě od sobotního večera celkem více než 110 událostí, které souvisí s počasím.

Kvůli silnému větru a popadaným stromům byla v neděli na několika místech zastavená železniční doprava. V neděli po poledni se provoz zastavil i na trati 240 mezi Jihlavou a Brnem v úseku mezi Okříškami a Střelicemi, dálkové spoje byly odřeknuté bez náhrady. Podle informací Českých drah byl provoz bez omezení obnoven dnes v 6:20.

Silný vítr, který foukal v našem kraji část soboty a prakticky celou neděli, komplikoval cestování nejen řidičům na silnicích. Problémy způsobil třeba i na železniční trati u Žďáru nad Sázavou. Podle nejnovějších informací hlavní spojnice Prahy a...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky vítr, počasí, energie, železnice, Vysočina, Kraj Vysočina, České dráhy, Brno, Jihlava, Střelice, Okříšky, E.ON, Východní Čechy, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině byly po vichru tisíce domácností bez proudu. Energetici už většinu poruch odstranili | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.