Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Na Vysočině o víkendu lyžovaly stovky lidí, někde kvůli větru zavřeli. Na Čeřínku spadl strom na auto

Na Vysočině lyžovaly o víkendu ve skiareálech stovky lidí. Některá střediska jako Křemešník nebo Luka nad Jihlavou měla dnes kvůli silnému větru zavřeno. V areálu Čeřínek na Jihlavsku spadl strom na auto jedné z lyžařek, nikomu se ale nic nestalo. V některých areálech klesly počty lidí proti minulému víkendu, zřejmě i kvůli koronavirovým karanténám, řekli zástupci středisek.

Na jihlavské sjezdovce Šacberk lyžovaly stovky lyžařů. „Podmínky jsme udrželi skvělé, máme víc jak půl metru sněhu. Lyžaři jsou a vítr nám zkomplikoval provoz doslova jenom drobným výpadkem v řádu minut. Naše kotva není tak citlivá, takže vítr jsme ustáli bez újmy. Návštěvnost pěkná, v sobotu stovky lyžařů, dnes nižší jednotky stovek. Normálně se lyžovalo, jeli jsme bez přerušení," řekl včera za areál Šacberk Pavel Havlíček.

Na novoměstském Harusově kopci byly za víkend stovky lidí. Na sjezdovce leží v průměru kolem půl metru technického sněhu v kombinaci s přírodním. „Lyžařské podmínky výborné. Návštěvnost v sobotu průměrná, dnes podprůměrná. Máme areál schovaný za kopcem, nám tam vůbec nefoukalo. Lyžaři si užili lyžování bez front a bez větru. Lanovka jede bez omezení," řekl v neděli za Ski Harusák Karel Klapač.

Kolem půl metru sněhu leží na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí na Žďársku. Přes víkend tam dorazily stovky lidí. Proti předchozím sobotám ubylo lyžařů asi o 20 až 30 procent. „A dnes ráno nám nešla půlhodiny elektřina, neděle je bída, je vítr, lidé nepřišli. Myslím si, že se začínají projevovat karantény, protože už nám na příští týden odřekla jedna škola, že nemají učitele, že jsou v karanténě a nepřijedou. Máme vysněžený hlavní svah, tréninkovou sjezdovku, jedou dětské vleky, lyžařská škola i půjčovna," řekl v neděli Jiří Pálka z tamního lyžařského klubu.

Odnesly to jen plechy 

V areálu Luka nad Jihlavou lyžovaly v sobotu stovky lidí, desítky na Křemešníku u Pelhřimova. Provozovatelé v neděli kvůli větru nechali oba areály zavřené. „Návštěvnost byla v sobotu nižší, protože počasí nebylo optimální, dnes jsme vyhodnotili situaci jako provozu nebezpečnou, takže jsme oba dva areály raději zavřeli. Úbytek lyžařů byl za sobotu o padesát procent proti minulému víkendu, který byl takový podařený, pohodový, kdy lidé měli chuť lyžovat. Tenhle víkend jednoznačně ovlivnilo to brutální větrné počasí," řekla za areály Magda Vaňková.

Stovky lidí zamířily v sobotu na sjezdovku Čeřínek na Jihlavsku. V neděli otevřela až v 11:15, protože před tím nešla elektřina. „Sobota úplně parádní, lidé spokojení, nebyly fronty, ale vleky měly plnou kapacitu, pro nás ideální. V neděli to bylo horší, návštěvnost byla oproti sobotě desetinová.  Je málo lidí, do toho tady padají stromy. Na jedno auto spadl strom, ale naštěstí se nikomu nic nestalo, odnesly to jen plechy," řekl za areál Jindřich Kameník.

Vleky jezdily také ve Vysoké u Havlíčkova Brodu, na Kadlečáku u Světlé nad Sázavou. V provozu je i horní část sjezdovky Jalovec u Číchova na Třebíčsku. Na Vysočině je od druhé poloviny tohoto měsíce otevřených 12 sjezdovek. Tratě pro běžkaře se dají najít na Žďársku a Jihlavsku. V Jihlavě je volně přístupný uměle zasněžený okruh v Českém mlýně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky lyžování, počasí, rekreace, hory, Vysočina, Kraj Vysočina, strom, lyžař, karanténa, okres Jihlava, Luka nad Jihlavou, Křemešník, Čeřínek, Šacberk, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině o víkendu lyžovaly stovky lidí, někde kvůli větru zavřeli. Na Čeřínku spadl strom na auto | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.