Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sníh, ledovka, havárie cisterny s naftou. Kvůli sněžení se na Vysočině za hodinu stalo 20 nehod

Cestování po Vysočině od oběda komplikuje sněžení a také ledovka. Jak sdělila mluvčí policie Dany Čírtkové nahlásili řidiči za hodinu asi 20 nehod, oznamují také problémy se sjízdností některých úseku, kde provoz blokují odstavené nebo havarované kamiony. Přes Vysočinu přešlo okolo 12:00 husté sněžení se silným poryvem větru, hasiči museli na několika místech odklízet popadané stromy.

Přes Vysočinu přešlo okolo poledne husté sněžení se silným poryvem větru, hasiči museli na několika místech odklízet popadané stromy.

Hlášené nehody se podle Čírtkové obešly bez těžkých zranění. S jedním lehkým zraněním skončila nehoda osobního auta u Křižanova na Žďársku, kde ve 12:30 havarovalo osobní auto se čtyřmi cestujícími, skončilo na boku.

Nehody se mezi 12:00 a 13:00 staly u obce Stáj na Jihlavsku, kde havarovalo osobní a nákladní auto, nebo v Hořepníku na Pelhřimovsku, kde narazila do budovy obecního úřadu cisterna s naftou. „Nehoda se stala asi ve 12:20, je to bez zranění, nabouraná je pouze kabina, nafta neuniká," řekla Dana Čírtková.

Kluzká vozovka na několika místech

U Markvartic na Jihlavsku sjela cisterna ze silnice. Nákladní auto havarovalo také u Hladova na Jihlavsku. Nehody částečně blokují provoz. Velké problémy se sjízdností jsou také na Ždársku, zejména přímo v okolí Ždáru nad Sázavou. Kluzká vozovka je podle oznámení řidičů v Horní Cerekvi na Pelhřimovsku, v Předíně na Třebíčsku nebo u obce Zhoř na Jihlavsku.

Podle meteorologů může mít vítr v nárazech rychlost až 70 kilometrů v hodině, teplota vystoupí nejvýše ke třem stupňům Celsia, v celém kraji mohou být sněhové přeháňky, sněhové jazyky a náledí. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj ČTK

Štítky ČR, počasí, nehoda, sjízdnost, Vysočina, Kraj Vysočina, havárie, motorová nafta, okres Jihlava, úraz, okres Pelhřimov, okres Žďár nad Sázavou, Křižanov, Stáj, Hořepník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sníh, ledovka, havárie cisterny s naftou. Kvůli sněžení se na Vysočině za hodinu stalo 20 nehod | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.