Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Solené silnice na Vysočině jsou mokré. Silničáři v noci pomáhali s vyproštěním kamionů

Hlavní silniční tahy na Vysočině jsou dnes po chemickém ošetření mokré, na ostatních je ujetý nebo rozbředlý sníh posypaný drtí. Řidiči by pořád měli jezdit s opatrností, řekl dispečer krajské správy a údržby Aleš Hubený. Po úterním sněžení se oteplilo, místy prší nebo padá déšť se sněhem. Ranní teploty byly mezi nulou a třemi stupni Celsia. Silničáři čistili vozovky celou noc, v některých místech ještě pomáhali s vyprošťováním kamionů.

Sypače měly v noci na dnešek 173 výjezdů, jezdilo také 33 traktorů s radlicemi. „Jak šla teplota trochu výš, tak sníh povoluje a dělá se z toho břečka. Bude se to ještě uklízet," řekl dispečer Aleš Hubený. Dost rozbředlého sněhu bylo dnes ráno na silnicích například ve vyšších polohách Žďárska.

Na Vysočině dnes bude převážně zataženo s dešťovými přeháňkami, které mohou být v polohách nad 500 metry nadmořské výšky zpočátku i smíšené nebo sněhové. Během dne bude podle Českého hydrometeorologického ústavu srážek ubývat. Nejvyšší odpolední teploty budou mezi třemi až šesti stupni Celsia. Vítr může mít místy v nárazech rychlost okolo 50 kilometrů v hodině.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky počasí, silnice, sjízdnost, Vysočina, Kraj Vysočina, Český hydrometeorologický ústav, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Solené silnice na Vysočině jsou mokré. Silničáři v noci pomáhali s vyproštěním kamionů | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.