Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Policie: Pokud nikam nemusíte, odložte svou cestu. Situace na silnicích Vysočiny je dnes vážná

, aktualizováno 30. listopadu 2021, 16:50

Řidiči se dnes vlivem hustého sněžení v celém kraji potýkají s velkými dopravními problémy. Policie od rána šetřila 25 nehod, řadu dalších si lidé vyřešili bez její asistence. Podle dostupných informací se lehce zranili dva lidé.

„V kopcích blokují provoz kamiony, které nemohou vyjet. Situace je opravdu vážná, sněží a fouká silný vítr, proto kdo nemusí, měl by cestu odložit," radí Dana Čírtková, mluvčí policistů. 

Dnes odpoledne, konkrétně před 14:30, se u Rudolce na Žďársku střetl traktor s osobním vozidlem.  K události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Polná společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Bohdalova. 

Předpověď meteorologů se naplnila a náš kraj zasypal další sníh. V kombinaci se silnějším větrem počasí komplikuje řidičům cestování. Policie od rána přijala oznámení o 15 nehodách.

Při nehodě se zranili dva lidé. „Jednu zraněnou osobu, která po nehodě zůstala v osobním vozidle zaklíněna, museli hasiči vyprostit za pomoci speciálního nářadí.  Na havarovaných vozidlech hasiči provedli protipožární opatření a místo události technicky zabezpečili. Zásah stále probíhá. Provoz na komunikaci je veden kyvadlově," dodává k incidentu Petra Musilová, mluvčí krajských hasičů.

Příčina, průběh a veškeré okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního vyšetřování.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky sníh, doprava, zima, nehoda, kamion, traktor, policie, hasiči, Vysočina, havárie, Kraj Vysočina, sbor dobrovolných hasičů, okres Žďár nad Sázavou, Rudolec, Polná, Bohdalov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie: Pokud nikam nemusíte, odložte svou cestu. Situace na silnicích Vysočiny je dnes vážná | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.