Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Nedoporučují se rybníky Kachlička a Ředkovec na Havlíčkobrodsku

Z přírodních koupališť na Vysočině jsou podle hygieniků nevhodné ke koupání rybníky Kachlička a Ředkovec na Havlíčkobrodsku. V jejich vodě se podle hygieniků ve větší míře vyskytují zdraví škodlivé sinice a chlorofyl. V obou těchto rybnících už je viditelný vodní květ. Zhoršenou kvalitu vody mají také rybníky Černý na Jihlavsku a Břevnická nádrž u Chotěboře. Vyplývá to z údajů, které zveřejnila krajská hygienická stanice.

Hygienici podle informací na webu tento týden zkontrolovali čistotu vody v pěti přírodních koupalištích na Vysočině. Kromě výše zmíněných to byl i nový koupací biotop Malvíny v Třešti na Jihlavsku, který je otevřen od 30. června. Voda se v této nádrži čistí pouze protékáním pískem a rostlinami.  Podle poslední kontroly hygieniků má pořád kvalitní vodu, bez mikrobiálního znečištění. Její teplota byla zkraje týdne 20,5 stupně Celsia.

Zbývajících 14 přírodních koupališť na Vysočině kontrolovali pracovníci krajské hygienické stanice naposled minulý týden. Čistou vodu v té době rekreantům nabízely rybníky Velký Pařezitý a Malý Pařezitý na Jihlavsku, zatopený lom u Horní Cerekve a nádrž Trnávka na Pelhřimovsku a dalešická přehrada v okrese Třebíč. Na Žďársku měly nejčistší vodu rybníky Domanínský, Velké Dářko a biotop ve westernovém městečku Šiklův mlýn.

Jen mírné znečištěnou vodu měly před týdnem přehrady Sedlice a Pilská, rybníky Medlov a Sykovec a také koupaliště v Rouchovanech a v Novém Městě na Moravě.

  

Autoři | Foto www.jamalvova.cz

Štítky rybník, Kraj Vysočina, okres Havlíčkův Brod, Kachlička, nádrž, přírodní koupaliště, okres Jihlava, Krajská hygienická stanice, Chotěboř, Třešť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: Nedoporučují se rybníky Kachlička a Ředkovec na Havlíčkobrodsku | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.