Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Vysočině hygienici zakázali koupání v rybníku Kachlička. Ředkovec a Sedlice jsou nevhodné

Na Vysočině hygienici vydali zákaz koupání pro rybník Kachlička na Havlíčkobrodsku, protože jeho voda obsahuje velké množství sinic. Nevhodné pro vodní rekreaci jsou kvůli vysokému obsahu sinic a chlorofylu ve vodě rybník Ředkovec na Havlíčkobrodsku a přehrada Sedlice na Pelhřimovsku. Krajská hygienická stanice to uvedla na svém webu.

Horší hodnocení než v při poslední kontrole v polovině července dostaly v tomto týdnu i některé další vodní nádrže. Nižší kvalitu vody mají přehrada Trnávka na Pelhřimovsku a na Žďársku rybník Medlov a Pilská nádrž. Hygienici tam lidem doporučují se po koupání osprchovat, protože znečištění vody v těchto nádržích by u některých mohlo způsobit zdravotní potíže.

Z celkových 19 vodních ploch kontrolovaných hygieniky si do poloviny prázdnin udrželo čistou vodu deset. Mezi ně patří Břevnická nádrž u Chotěboře, rybníky Velký Pařezitý a Malý Pařezitý poblíž Telče, zatopený lom u Horní Cerekve, přehrada Dalešice, rybník Velké Dářko, koupaliště v Rouchovanech a koupací biotopy v Šiklově Mlýně, Třešti a Jemnici. Nejvyhřátější z nich byl jemnický koupací biotop s teplotou vody okolo 25 stupňů Celsia. Například teplota vody ve dvousethekarovém Velkém Dářku byla 22,4 stupně.

Jen mírně znečištěnou vodu mají rybníky Domanínský a Sykovec na Ždársku a koupaliště v Novém Městě na Moravě.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto navylet.cz

Štítky rekreace, zdraví, koupaliště, Vysočina, rybník, Kraj Vysočina, koupání, Sedlice, okres Havlíčkův Brod, přehrada, okres Pelhřimov, Krajská hygienická stanice, Ředkovský rybník, Velké Dářko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině hygienici zakázali koupání v rybníku Kachlička. Ředkovec a Sedlice jsou nevhodné | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.