Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kraj letos opravuje školská zařízení za více než 336 milionů korun

Na středních školách zřizovaných Krajem Vysočina probíhají desítky naplánovaných stavebních akcí. Veškeré letošní novostavby, nezbytné rekonstrukce a opravy vyjdou krajský rozpočet na více než 336 milionů korun.

„V porovnání s loňským rokem máme narozpočtováno o cca 30 milionů korun více, absolutní počet připravených akcí ale nevybočuje z praxe nastavené už v minulosti. Například v těchto dnech dokončujeme a budeme k předání připravovat opravený objekt Pedagogicko-psychologické poradny v areálu Nemocnice Třebíč. Největšími letos zahájenými stavbami jsou novostavba svářečské školy pro SŠPTA Jihlava a po žních i rekonstrukce sušky Školního statku Humpolec,“ informoval radní Kraje Vysočina pro oblast majetku Karel Janoušek.

Podle informací Karla Janouška je rozsah naplánovaných prací takový, že není možné akce realizovat výhradně v čase prázdnin. Kraj se však snaží práce plánovat a organizovat tak, aby byly minimalizovány přesahy do školního roku. Na SOŠ a SOU Třešť se pracovalo na opravách havárie kotelny a rekonstrukci domova mládeže. Kromě stavby nové svářečské školy pro SPŠTA Jihlava na ulici Školní se stihly opravit i ruční dílny pro stejnou školu na pracovišti Polenská.

Mezi nejčastěji prováděné opravy patří v případě školských zařízení výměna elektroinstalace, letos např. na VOŠ a SPŠ Žďár nad Sázavou, na SPŠ Pelhřimov na pracovišti Frýdova nebo na Gymnáziu a Obchodní akademii v Pelhřimově, kde kraj stihne do začátku školního roku opravit i hydroizolaci sklepa.

Opravy tělocvičny a učeben 

Gymnázium v Ledči nad Sázavou bude mít nové zastřešení objektu na ulici Poštovní, nové gastrostudio bude mít už brzy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod. V Třebíči jsou rozplánované opravy bytových jader a pokojů SPŠ.

„Opraveno bude postupně všech devět podlaží s 63 pokoji. Opravy se týkají nyní poloviny pokojů na patře, druhá polovina bude realizována později. Kapacita domova pro 200 osob zůstane do budoucna zachována,“ popsal Karel Janoušek.

V Třebíči kraj pokračuje i v rekonstrukci přístavby gymnázia, respektive v opravách tělocvičny a učeben. Nová tělocvična začne růst na podzim v režii Kraje Vysočina i ve Žďáře nad Sázavou. Termíny zahájení stavby, která bude sloužit Vyšší odborné škole a Střední průmyslové škole ve Žďáře nad Sázavou a také veřejnosti, vyplynou z veřejné zakázky. Cena díla je odhadována na více než 100 miliónů korun, část nákladů by mělo uhradit město Žďár nad Sázavou.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Magistrát města Brna | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky škola, vzdělání, prázdniny, léto, opravy, Vysočina, oprava, rekonstrukce, Kraj Vysočina, Karel Janoušek, Žďár nad Sázavou, Jihlava, Nemocnice Třebíč, Humpolec, Třebíč, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj letos opravuje školská zařízení za více než 336 milionů korun | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.