Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: V rybnících Medlov a Sykovec v posledním týdnu mírně ubylo sinic

V rybnících Medlov a Sykovec na Žďársku v posledním týdnu mírně ubylo zdraví škodlivých sinic. U Sykovce zaznamenali hygienici při poslední kontrole také menší množství chlorofylu než tomu bylo koncem června. Přes zlepšení čistoty vody by se rekreanti měli po koupání v těchto rybnících raději osprchovat. Vyplývá to z údajů zveřejněných na webu krajské hygienické stanice.

Hygienici nyní zkontrolovali pouze dvě rekreační vodní plochy v okrese Žďár nad Sázavou, jimž se minulý měsíc nejvíc pokazila voda. Vzorky vody ze zbývajících přírodních koupališť budou odebírat v příštím týdnu. Na konci června měla horší vodu také nádrž Sedlice na Pelhřimovsku, znečištění bylo v tomto případě způsobeno přívalovými dešti.

V posledním červnovém týdnu prověřili hygienici 18 vodních ploch na Vysočině, čistou vodu mělo deset. Mezi ně patřily Břevnická nádrž a rybník Kachlička na Havlíčkobrodsku, a také rybníky Velký Pařezitý a Malý Pařezitý na Jihlavsku. V okrese Pelhřimov měly čistou vodu lom v Horní Cerekvi a nádrž Trnávka. Na Žďársku se mezi dobře hodnocené řadily rybníky Domanínský a Velké Dářko a také koupaliště v Novém Městě na Moravě nebo přírodní biotop v rekreačním areálu Šiklův mlýn.

Jen mírně sníženou čistotu vody měly koncem června rybníky Ředkovec na Havlíčkobrodsku, Černý na Jihlavsku, nádrž Pilská ve Žďáru nad Sázavou a dvě vodní plochy na Třebíčsku: dalešická přehrada a koupaliště Stejskal u Rouchovan.

Autoři | Foto www.akceproskoly.cz

Štítky rybník, Medlov, Kraj Vysočina, okres Žďár nad Sázavou, Krajská hygienická stanice, nádrž, vodstvo, Žďár nad Sázavou, okres Havlíčkův Brod, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOUPÁNÍ NA VYSOČINĚ: V rybnících Medlov a Sykovec v posledním týdnu mírně ubylo sinic | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.