Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Silný vítr neustává. Nejvíc zásahů mají hasiči na Vysočině kvůli popadaným stromům

Hasiči na Vysočině měli k dnešním 7:00 za posledních 24 hodin 130 zásahů, vyplývá z informací na jejich webu. Nejvíc je zaměstnal silný vítr, který lámal a vyvracel stromy. Kvůli jejich odstranění ze silnic museli hasiči do terénu na 107 míst. Nárazy větru okolo 70 kilometrů za hodinu budou podle meteorologů na Vysočině i dnes.

Podle mluvčí policie Dany Čírtkové spadané stromy blokují silnice jen krátkodobě. Žádná kvůli tomu po ránu zavřená nebyla. „O víkendu byly nějaké silnice zavřené, teď ráno žádnou silnici zavřenou nemáme, vždycky, když nějaký strom spadne, tak buď silničáři, nebo hasiči následky odstraní. Teď to nijak dopravu neomezuje, nebo jen lokálně," řekla Dana Čírtková.

Zranění kvůli pádu stromů podle ní žádné hlášené nebylo. Jeden zraněný byl ale při dopravní nehodě v neděli večer v Horní Cerekvi na Pelhřimovsku. „Byl to náraz osobního auta do stromu, který byl přes komunikaci," řekla mluvčí hasičů Petra Musilová. Nejvíc zásahů kvůli spadaným stromům podle ní měli hasiči na Pelhřimovsku, ale zasahovali i v dalších okresech. Kromě stromů na silnicích to bylo také kvůli uvolněným plechům či reklamním plochám.

Vítr, který hasiče na Vysočině zaměstnal i o víkendu, bude podle informací na webu Českého hydrometeorologického ústavu dnes slábnout. V noci na úterý by mohl mít rychlost jen okolo 25 kilometrů v hodině. Nejvyšší denní teploty se dnes dostanou k osmi stupňům Celsia. Ojediněle může pršet. Od soboty do dnešního rána odstraňovali hasiči stromy asi z 200 míst.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS

Štítky počasí, hasiči, vítr, Vysočina, strom, Kraj Vysočina, silnice, okres Pelhřimov, Český hydrometeorologický ústav, Horní Cerekev, vichřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silný vítr neustává. Nejvíc zásahů mají hasiči na Vysočině kvůli popadaným stromům | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.