Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Energetici už obnovili na Vysočině většinu dodávek pro domácnosti. Hasiči vyjeli asi na 60 míst

Kvůli silnému větru a popadaným stromům byla dopoledne bez elektřiny přibližně tisícovka domácností na Vysočině. Většinu závad se podařilo odstranit před 11:30. Bez proudu zůstalo asi 50 domácností na Pelhřimovsku. Informoval o tom mluvčí společnosti E.On Roman Šperňák. Český hydrometeorologický ústav varoval před silným větrem už k sobotnímu poledni. Od té doby hasiči na Vysočině odklízeli popadané stromy či větve asi na 60 místech, vyplývá z informací na jejich webu.

Podle Šperňáka postihl výpadek dodávek elektřiny na Třebíčsku asi 700 domácností, dalších 300 jich bylo z okolí Humpolce na Pelhřimovsku. Výpadky některé domácnosti měly už v sobotu večer. „S ohledem na povětrnostní podmínky a bezpečnost našich pracovníku jsme byli včera (v sobotu) ve 21:00 nuceni ukončit práce v terénu. Znovu ale pracujeme na opravách od časného nedělního rána a počty domácností bez dodávek elektrické energie budou klesat," uvedl Roman Šperňák po 8. hodině ráno. 

Zatímco společnost E.On řešila i poruchy na vysokém napětí, společnost ČEZ, která na Vysočině zásobuje Havlíčkobrodsko, se potýkala jen s vyšší poruchovostí na nízkém napětí. Poruchy se podle mluvčí společnosti ČEZ Šárky Lapáčkové Beránkové daří průběžně odstraňovat. „Takže nic mimořádného," uvedla mluvčí Šárka Lapáčková Beránková.

Hasiči nejvíc na Jihlavsku a Žďársku 

Výstraha meteorologů skončila dnes v 08:00. Na Vysočině už v sobotu v podvečer naměřily přístroje nárazy větru okolo 90 kilometrů v hodině.

V souvislosti s nepříznivým počasím měli plné ruce práce také krajští hasiči, ti nejčastěji vyjížděli k popadaným stromům. Během uplynulých 24 hodin měli nejvíce zásahů především na Jihlavsku a Žďársku. 

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor

Štítky počasí, vítr, hasiči, energie, Vysočina, Kraj Vysočina, strom, E.ON, okres Pelhřimov, Český hydrometeorologický ústav, ČEZ, okres Třebíč, okres Žďár nad Sázavou, okres Jihlava, Humpolec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Energetici už obnovili na Vysočině většinu dodávek pro domácnosti. Hasiči vyjeli asi na 60 míst | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.