Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Obce přihlášené do Vesnice Vysočiny ode dneška objíždí komise. Čeká ji 580 kilometrů

Komise soutěže Vesnice roku začala dnes ráno v osm hodin svou cestu po regionu. Ve čtyřech dnech se zastaví v 19 obcích. Výsledky budou zveřejněny na začátku příštího týdne. „Odhadem máme před sebou 580 kilometrů. Už dnes absolvujeme zhruba třetinu délky cesty po prvních šesti přihlášených obcích. Ráno začínáme v Okrouhličce a večer končíme v Heřmanově. Poslední obcí, kde sečteme body od poroty, bude v pondělí odpoledne Vepříkov,“ prozradil Luděk Hrůza z krajského odboru regionálního rozvoje.

Podle pravidel má každá z obcí na svou prezentaci 90 minut. „Jako zástupce Kraje Vysočina se zaměřuji především na hodnocení strategických rozvojových dokumentů, kterými obce disponují a na jejich případné naplňování konkrétními projekty. Vnímám, stejně jako ostatní členové poroty, obraz navštívené obce jak z hlediska občanské vybavenosti, tak z pohledu kvality života jejích obyvatel počínaje životním prostředím až po kulturní akce a zájmovou činnost,“ popsal svou roli v porotě Luděk Hrůza. „Příznivá začíná být statistika přihlášených obcí. Zatímco loni přišla přihláška pouze od 15 obcí, letos se přihlásilo o čtyři obce více. Pokud se pořadatelům i kraji podařilo klesající zájem o soutěž zvrátit a v obcích znovu probudit soutěživost, máme se v dalších letech opravdu na co těšit,“ pochvaluje si účast obcí radní Kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje Martin Hyský.

ČTĚTE TAKÉ: Po dvaadvacáté se bude hledat vesnice roku. Vloni se za Vysočinu přihlásilo patnáct obcí 

V soutěži se pro tento rok neobjeví žádné novinky, přihlášené obce se proto nemusí bát nějakých nečekaných překvapení. 

Vítězem loňského ročníku soutěže se za Vysočinu stala obec Martínkov. Letos se ale nepřihlásila. Oproti tomu Vepříkov, který vloni získal modrou stuhu za společenský život, se tento rok přihlásil opět. Stejně tak Kaliště, u nich porota ocenila místní knihovnu.

Foto www.zivefirmy.cz | Zdroj Krajský úřad Kraje Vysočina

Štítky Kraj Vysočina, soutěž, Vepříkov, Heřmanov, Martin Hyský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obce přihlášené do Vesnice Vysočiny ode dneška objíždí komise. Čeká ji 580 kilometrů | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.