Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Po dvaadvacáté se bude hledat vesnice roku. Vloni se za Vysočinu přihlásilo patnáct obcí

Až do 29. dubna bude ministerstvo pro místní rozvoj přijímat přihlášky do soutěže Vesnice roku 2016. Přihlásit se mohou také obce na Vysočině. Ta nejlepší obec se bude tento rok volit již po dvaadvacáté.

Soutěž stejně jako v minulých letech vyhlásilo ministerstvo pro místní rozvoj společně se Spolkem pro obnovu venkova ČR, Ministerstvem zemědělství ČR a Svazem měst a obcí ČR. „V minulém roce se do soutěže přihlásilo patnáct obcí z Vysočiny a krajským vítězem se stal Martínkov na Třebíčsku. Obce z Vysočiny bodovaly historicky i celostátně. Například Ořechov na Žďársku v roce 2014 vybojoval celorepublikově druhé místo a obec Křižánky skončila v roce 2012 na třetím místě,“ prozradil radní Kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje a územního plánování Martin Hyský.

Obec, která se stane vítězem v krajském kole soutěže získá od Kraje Vysočina částku sto tisíc korun a postoupí do celostátního kola soutěže, kde se utká s dalšími obcemi, které v jednotlivých krajích získaly takzvanou Zlatou stuhu.

Cílem soutěže je snaha povzbudit obyvatele venkova k aktivní účasti na rozvoji svého domova, zveřejnit rozmanitost a pestrost uskutečňovaní programů obnovy vesnic a upozornit širokou veřejnost na význam venkova.

Do soutěže se mohou nominovat vesnice s maximálně 7 500 obyvateli, které mají zpracovaný vlastní strategický dokument zabývající se rozvojem obce, program obnovy vesnice nebo program rozvoje svého územního obvodu.

Přihlásit se lze přes elektronický formulář na stránkách soutěže se všemi přílohami nejpozději do 29. dubna, kdy musí přihláška dorazit na adresu Ministerstva pro místní rozvoj k rukám tajemnice soutěže Miroslavy Tiché.

Foto www.ikrajvysocina.cz

Štítky Kraj Vysočina, soutěž, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, venkov, Ministerstvo zemědělství České republiky, Svaz měst a obcí České republiky, Česko, Martin Hyský, okres Třebíč, Martínkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po dvaadvacáté se bude hledat vesnice roku. Vloni se za Vysočinu přihlásilo patnáct obcí | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.