Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vysočina chystá pro turisty slevu, když se zdrží aspoň tři noci. Dostanou voucher

Kraj se chystá nabídnout turistům na jejich pobyt slevu 1000 korun, pokud zůstanou na Vysočině alespoň tři noci. Novinářům to dnes řekl náměstek hejtmana Vladimír Novotný (ČSSD). Na tuto podporu regionální turistiky prostřednictvím systému poukázek, takzvaných voucherů, navrhli radní kraje uvolnit deset milionů korun. Krajští zastupitelé by o tom měli jednat za týden.

Programy chystané na oživení cestovního ruchu po koronavirové krizi celkem za 22 milionů korun projednali krajští radní už minule. Dnes upřesnili návrh podmínek slevových poukázek. „Diskuse byla široká," řekl náměstek Vladimír Novotný. Radní se nakonec přiklonili k variantě, která je podle nich nejjednodušší. Týkat se bude jen ubytovacích zařízení. Druhá varianta počítala se zapojením provozovatelů restaurací a turistických atrakcí.

Jak uvedl kraj na svém webu, podle šetření z počátku května měly hotely a penziony na Vysočině v období od července do září většinou zarezervovanou jen asi třetinu ubytovací kapacity.

Podpora marketingu v cestovním ruchu 

O krajskou slevu budou podle návrhu radních turisté žádat v ubytovacích zařízeních, která se zaregistrují do krajské aplikace. Slevy bude kraj dávat do vyčerpání peněz. Předpokládá, že následně by mohly začít fungovat státem dotované poukazy na dovolenou v tuzemsku, které připravuje ministerstvo pro místní rozvoj.

Kraj Vysočina chystá také dotační program na podporu marketingu v cestovním ruchu. Vyhlásil už soutěž Vysočina - nejlepší dovolená. Mezi podnikatele a další subjekty, kteří připraví originální nebo inovované produkty v cestovním ruchu, rozdělí až dva miliony korun. Soutěž skončí 24. června.

Na Vysočině je podle kraje 434 hromadných ubytovacích zařízení, kromě hotelů, penzionů a ubytoven i kempy a chatové osady. Turisté přijíždějí hlavně kvůli přírodě a památkám, ale nezůstávají dlouho. Podle analýzy zbytkových dat mobilního operátora stráví turista na Vysočině nejčastěji jednu až dvě noci.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, turistika, koronavirus, Vysočina, Kraj Vysočina, Vladimír Novotný, cestovní ruch, ČSSD, ubytovací zařízení, koronavirová krize, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina chystá pro turisty slevu, když se zdrží aspoň tři noci. Dostanou voucher | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.