Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Kvůli pondělním bouřkám měli hasiči v kraji 23 zásahů. Vítr uvolnil plechy na mateřské škole

Kvůli pondělním bouřkám museli hasiči na Vysočině pomáhat na 23 místech. Hlavně odstraňovali stromy popadané na silnice. Podle varování meteorologů se bouřky v pondělí večer dostaly na Vysočinu přes jižní Čechy ze Šumavy. Napršelo při nich okolo deseti milimetrů srážek a teplota se propadla o deset stupňů, vyplývá z údajů na webu Povodí Moravy a Povodí Jihlavy.

Kvůli popadaným stromů vyjeli hasiči na 14 míst ve všech okresech vyjma Třebíčska. Ve Žďáru nad Sázavou také pomohli zajistit uvolněné plechy na střeše mateřské školy, na několika místech museli pročistit zanesenou kanalizaci.

Bouřky spojené s deštěm a někde i s kroupami prošly krajem mezi 17:00 a 21:00.

Dnes bude podle meteorologů na Vysočině foukat vítr rychlostí okolo 20 kilometrů za hodinu, bude polojasno, nejvyšší teploty odpoledne vystoupají k 11 stupňům Celsia.

Větrné počasí zaměstnalo hasiče v kraji výrazně naposledy 23. a 24. února, kdy evidovali více než 280 zásahů. Popadané stromy tehdy zastavily i železniční dopravu a omezily dodávky proudu.

Autoři | Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky počasí, hasiči, Vysočina, bouřka, vítr, Kraj Vysočina, strom, Povodí Moravy (státní podnik), Jihočeský kraj, Jihlava, Šumava, okres Třebíč, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli pondělním bouřkám měli hasiči v kraji 23 zásahů. Vítr uvolnil plechy na mateřské škole | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.