Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Sjezdovky jedou i přes oteplení. Provozovatelé vyhlíží mráz

Lyžařská střediska na Vysočině jsou nadále v provozu, přestože počasí je spíše jarní. Na sjezdovkách stále leží přibližně půl metru sněhu. Podle meteorologů by v příštích dnech mělo mrznout, což provozovatelé vítají, protože bude možné vyrábět nový umělý sníh.

Sněhu je relativně dost, ale samozřejmě přivítáme, pokud se ochladí. Bez ohledu na o máme všechny služby v provozu a zájem lidí je relativně dobrý," uvedl Karel Klapač ze skiareálu Harusův kopec.

Na Jihlavsku fungují sjezdovky Šacberk a Luka nad Jihlavou, vlek jezdí i na Čeřínku. Otevřená je rovněž sjezdovka Křemešník u Pelhřimova. Lyžařské středisko Jalovec u Číchova na Třebíčsku zprovoznilo malý vlek.

„Zájem není tak velký. Ono se není čemu divit, když je venku teplo," uvedl za sjezdovku Šacberk Pavel Havlíček. Dodal, že v příštích dnech by měly teploty opět klesnout pod bod mrazu. „Tím pádem bychom mohli opět zasněžovat a podmínky by byly ještě lepší," řekl.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Vysočina, sjezdovka, Kraj Vysočina, Šacberk, okres Jihlava, Luka nad Jihlavou, Pelhřimov, Křemešník, okres Třebíč, Číchov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Sjezdovky jedou i přes oteplení. Provozovatelé vyhlíží mráz | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.